"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Litterära begär - ett samtal med Karin Alfredsson

mån
23
sep
Tid Måndag 23 september, 2019 kl. 18:30 - 19:30
Plats Upplev Multisal, Umeå stadsbibliotek, plan 4

Hur är det att skriva om begär och kärlek som inte följer heteronormen? Vilka utmaningar finns? Vad är det bästa knepet för att beskriva passion så att det känns i hela kroppen på läsaren? Om detta samtalar Christine Bylund, doktorand i etnologi vid institutionen för kultur- och medievetenskaper med Karin Alfredsson under Umeå Pride på stadsbiblioteket. 

Vajlett och Rut är en skildring av en kärleksrelation mellan två kvinnor i en by i Västerbottens inland på 1950-talet. I boken möter de två huvudpersonerna stora utmaningar, såsom (yttre och inre) homofobi samt en fördömande frikyrkoförsamling. Författaren Karin Alfredsson beskriver på ett skickligt sätt hur relationen växer fram och hittar sig ett utrymme mitt i allt det förbjudna. Hur är det att skriva om begär och kärlek som inte följer heteronormen? Vilka utmaningar finns? Vad är det bästa knepet för att beskriva passion så att det känns i hela kroppen på läsaren?

Om dessa frågor samtalar Karin med Christine Bylund, skribent, scenkonstnär och etnolog vid institutionen för kultur- och medievetenskaper.
Karin Alfredsson skriver just nu på fortsättningen på historien om Vajlett och Rut.

Arrangörer för evenemanget är Umeå stadsbibliotek, Program i Väven och regnbågshyllan. Evenemanget är öppet för allmänheten och en biljett kostar 40 kronor.

Evenemangstyp: Övrigt