"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Medialisering av gatukonst: Banksys Walled Off Hotel

tor
30
maj
Tid Torsdag 30 maj, 2024 kl. 15:15 - 16:30
Plats CERUM Studion/Zoom

Vilken roll spelar olika medier i att ge socialt värde till symboliska ting som gatukonst? Tommaso Milani, professor vid Penn State University, presenterar begreppet medialisering, ett koncept hämtat från lingvistisk antropologi, som ett sätt att försöka förstå denna typ av fråga.

Samtalet kommer att fokusera på den diskursiva cirkulationen av Banksys gatukonstsamling, i synnerhet Banksys gatukonst i Palestina som väcker uppmärksamhet genom att framkalla starka känslor och moraliskt utmana människor att bevittna den israelisk-palestinska konflikten på nära håll. Detta sker ofta genom att man antingen ser den graffiti-målade väggen själv eller bilder av den - vissa är inte lika entusiastiska över denna metod och ifrågasätter den känslomässiga dragningskraften som används för att dela konsten.

Tommaso Milani är professor i tillämpad lingvistik, judiska studier, afrikanska studier, och kvinnors, genus- och sexualitetsstudier, samt chef för avdelningen för tillämpad lingvistik vid Pennsylvania State University, USA.

Seminariet kommer att hållas på engelska, både på campus och via Zoom.

För att få en Zoom-länk, vänligen anmäl dig till seminariet genom att följa instruktionerna nedan. Länken kommer att skickas ut till dig cirka 1 timme innan seminariet börjar.

Evenemangstyp: Seminarium
Kontaktperson
William Blombäck
Läs om William Blombäck
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).