"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Mönster-workshop med Carl Johan De Geer

lör
14
sep
Tid Lördag 14 september, 2019 kl. 10:30 - 12:30
Plats Bildmuseet

Välkommen till en workshop ledd av konstnären Carl Johan De Geer som introducerar dig i konsten att skapa rapporterade mönster. Du får möjlighet att konstruera mönster utifrån ett eget motiv.

Workshopen börjar med ett konstnärssamtal och ges vid två tillfällen lördagen den 14 september. Fri entré, men antalet platser är begränsat så föranmälan krävs. OBS! Fullbokat!

Evenemanget ingår i programmet till utställningen "Carl Johan De Geer / Den stora missuppfattningen" och är ett samarbete mellan Bildmuseet och institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet.

Alltsedan debuten i början av 1960-talet har Carl Johan De Geer (f. 1938) varit en framträdande gestalt i det svenska kulturlivet. Nyskapande, provocerande och lysande mångkunnig har han verkat som bildkonstnär, formgivare, filmare, fotograf, scenograf och författare. Men från början var det textilformgivare som han ville bli. 

I Bildmuseets utställning "Den stora missuppfattningen" kan du fram till 15 september inspireras av De Geers tyger, provtryck och mönsterskisser.Evenemangstyp: Workshop