"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Caroline Jönsson - nominerad till Årets Idrottsalumn 2018

tor
21
feb
Tid Torsdag 21 februari, 2019 kl. 12:15 - 13:00
Plats Hörsal 1031 i Norra Beteendevetarhuset

Institutionen för psykologi och Idrottshögskolan bjuder in studenter vid Psykologprogrammet med inriktning mot idrott och Psykologprogrammet.

Caroline läste Psykologprogrammet med inriktning mot idrott 2008-2013. Hon är även tidigare fotbollsmålvakt och spelade bland annat i Svenska landslaget (80 landskamper).

Som elitidrottare har Caroline alltid försökt hitta vägar för att bli bättre, nya utmanande vägar, det innebär även att hitta vägar för att förbättra strukturerna kring idrotten.

De strukturerna har hon sedan försökt påverka och det började med att hon blev invald i Svenska olympiska kommitténs första Aktiva råd. Där hon var med och lyckades driva igenom en röstpost för de aktiva i SOKs styrelse. Idag är hon vice ordförande för spelarföreningen i Sverige, där de 2007 tillsammans med EFD skapade det första kollektivavtalet i världen för kvinnliga fotbollspelare. FairPay Foundation, en stiftelse som certifierar och verkar för jämställd sponsring till idrotten var hon med och grundade 2012. FIFPro- world players union (den globala spelarföreningen för professionella fotbollspelare). För deras huvudstyrelse presenterade hon en implementeringsplan angående kvinnligt medlemskap, den godkändes dec-2015. Hon satt hon ordförande för Women Football Committee i fyra år, ansvarig för implementeringen. Idag är hon medlem av huvudstyrelsen, som en av de två första kvinnliga medlemmarna någonsin.

Caroline kommer att berätta om varför hon sökte till Psykologprogrammet och vad hon gjort efter sina avslutade studier vid Umeå universitet våren 2013. Hon kommer också ge er tips och råd på vägen mot er framtid!

Varmt välkomna!

Evenemangstyp: Föreläsning
Kontaktperson
Camilla Hakelind
Läs om Camilla Hakelind