"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Normkritiska perspektiv i vägledning

tor
28
nov
Tid Torsdag 28 november, 2019 kl. 08:30 - 12:00
Plats S305, Samhällsvetarhuset

Umeå universitet vill motverka könsbundna och normreproducerande studieval, något som bland annat uttrycks i vår Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. I vårt arbete med rekrytering till, och genomströmning inom, utbildningsprogram finns dock alltid risken att vi bidrar till att reproducera ojämställdhet. Studentcentrum bjuder därför in till en halvdags workshop med temat ”Normkritiska perspektiv i vägledning”.

Workshopen kommer att behandla vägledningsanknuten teoribildning kring normer och normers betydelse i den karriärvägledande situationen. Det blir en förmiddag med tid för både teori, reflektion, metodik och övningar.

Workshopen leds av Mia Lindberg, som har arbetat inom studie- och yrkesvägledningsområdet sedan 1978. Hon har en magister i studie- och yrkesvägledning, har varit verksam inom utveckling av e-vägledning, normkritik i vägledning samt undervisat på studie- och yrkesvägledarutbildningen i Malmö under de senaste 10 åren.

Du som är studieadministratör, studievägledare, lärare eller har någon annan roll som innebär att du vägleder eller informerar om studier på universitetet är varmt välkommen till den här workshopen.

Kostnad: 600 kr. Anmälan är bindande och sista dag för anmälan är 31 oktober. Vi bjuder på smörgås och kaffe eller te under förmiddagen.

Anmäl dig här

Evenemangstyp: Workshop
Kontaktperson
Thomas Wahlström
Läs om Thomas Wahlström