"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Norra Sverige kraftsamlar för god och jämlik hälsa

tor
11
maj
Tid Torsdag 11 maj, 2023 kl. 08:30 - 15:00
Plats Rotundan, A Working Lab, Universum, Campus Umeå

Hur når vi en god och jämlik hälsa i norra Sverige? Vilka systemförändringar krävs? Vilka projekt leder vägen? Vilka är vägarna framåt? Delta i ett seminarium med fokus på att öka kunskapen och samverkan förframtidens hälsa i norra Sverige.  RISE, Support Office for Life Science & Health (SOLH) och ECHAlliance arrangerar dagen tillsammans.

Målgrupp

Eventet riktar sig huvudsakligen till projektägare och stödorganisationer inom life science, hälsa och omsorg i norra Sverige.

Anmälan

Ingen avgift, men anmälan krävs eftersom antalet deltagare är begränsat.
Anmäl dig via e-post till Christoffer Lundström, christoffer.lundstrom@ri.se. Ange eventuell specialkost vid anmälan.

Sista anmälningsdag: 5 maj

Preliminärt program

08.30-08.45 Inledning och bakgrund

08.45-09.15 Systemdemonstrator – vad är det? Presentation av förberedelseprojektet DELFIN

09.15-10.15 Impact Innovation – vad är det? Hur kan norra Sverige bidra? Presentation av förberedelseprojekten Prevention360, Uppströms, Health4all, Att stärka den sociala väven

10.15-10.45 Fika

10.45-11.45 Kort presentation av sökta/pågående/nyligen avslutade projekt inom området hälsa och Life Science med koppling till Norra Sverige

11.45-12.15 ”Kartbilden” i Norra Sverige och nästa steg

12.15-13.00 Enklare lunch

13.00-15.00 Eftermiddagsworkshop – Impact Innovation Uppströms (mer information längre ner).

Arrangörer

Umeå universitet genom Support Office for Life Science & Health (SOLH) i samarbetet med RISE och ECHAlliance.

 

Eftermiddagsworkshop – Impact Innovation Uppströms 

Vi står inför stora utmaningar när det gäller psykisk ohälsa och våld mot barn, både i Sverige och internationellt. För att förbättra barns välbefinnande och trygghet är det nödvändigt att arbeta med att minska riskerna och öka skyddsfaktorerna på olika systemnivåer. I Uppströms-projektet (Impact innovation) har vi samlat nio organisationer för att tillsammans med fler aktörer samla in olika perspektiv och aktörer för att forma en gemensam mission för ett mer förebyggande och främjande system för barn och unga. 

Under workshopen kommer vi tillsammans att skapa en bild av hur systemet ser ut idag och vilka möjligheter och önskade utfall vi vill ha. Workshopen ger dig möjlighet att vara med och forma en mission och insatser som krävs för att bygga ett system som arbetar främjande och förebyggande. Vi ser fram emot att träffa dig och andra deltagare på workshopen där vi kan samarbeta och ta våra första steg mot en god och jämlik hälsa för barn, och ett eventuellt framtida programkontor inom Impact Innovation. 

Evenemangstyp: Seminarium