"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Performance: O (vit kub, studsboll)

lör
18
maj
Tid Lördag 18 maj, 2019 kl. 14:00 - 14:30
Plats Bildmuseet

Laura Cemin ger performancen "O (vit kub, studsboll)" i anslutning till sin installation i examensutställningen "Meanwhile / Umeå Konsthögskola" på plan 6.

I sin konst studerar Laura Cemin relationen mellan rörelse och språk och hur den formar och påverkar vårt sätt att tänka och interagera fysiskt. Hon intresserar sig för kroppens fysiska dimension och dess medvetande, liksom för samhällets förväntningar på den.
 
”Du är en kub, och du kommer aldrig att bli en boll”. Verket "O (vit kub, studsboll)" är en installation med tillhörande performance som reflekterar över perfektion, krav och höga förväntningar som projiceras på den mänskliga kroppen. Performancen är en koreograferad serie rörelser i gränslandet mellan konditionsträning, andningsövningar och modern dans. Cemin utgår från olika uttryck (vissa personliga, andra kollektiva mönster) och ledsagar publiken med hjälp av frågor, bilder och kroppsliga förnimmelser.
 
Om masterutställningen "Meanwhile / Umeå Konsthögskola":
I berättelser tar oss ordet ’meanwhile’ [under tiden] till en händelse som sker parallellt men på en annan plats än den där huvudhistorien utspelar sig. Meanwhile är en signal för att öka vår uppmärksamhet. Vi förflyttas till denna andra plats för att det som ska ske där snart kommer att påverka hur berättelsen utvecklar sig.
 
I masterutställningen "Meanwhile / Umeå Konsthögskola" medverkar Martin Arvidsson, Johannes Blomgren, Jonas Börjesson, Laura Cemin, Siri Elfhag, Adrián Espinós Ferrero, Moa Gustafsson Söndergaard, Jonne Hansson, Agatha Lewandowski, Ingvild Melberg Eikeland, Ingeborg Paulsrud, Alex Rosa, Sally von Rosen, Linda Samuelsson och Peter Stridsberg.


Läs mer om utställningen Meanwhile         

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt