"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Publikt samtal om Faith Ringgolds konst

sön
13
sep
Tid Söndag 13 september, 2020 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

(Både i Bildmuseet och livestreamat. Se länkar nedan)
Bildmuseets nyöppnade Faith Ringgold-utställning är ett samarbete med Serpentine Galleries i London. Välkommen denna söndag till ett publikt samtal om Ringgolds konstnärsskap mellan curatorerna Hans Ulrich Obrist och Melissa Blanchflower, Serpentine Galleries, och museiintendent Anders Jansson som står för presentationen på Bildmuseet. Språk: engelska

Fri entré, men begränsat antal platser.

Förboka: https://bit.ly/2ETQtcm

Visningen direktsänds: https://vimeo.com/455495119

HANS ULRICH OBRIST är curator, konstkritiker och konstnärlig ledare på Serpentine Galleries i London. Han utsågs 2009 till den mest inflytelserika personen i konstvärlden av ArtReview. Obrist har organiserat ett hundratal stora internationella konstutställningar, bland annat Manifesta 1, Berlinbiennalen, Moskvatriennale samt utställningar med Gilbert & George, Marina Abramovic, Jeff Koons och nu Faith Ringgold. Han har publicerat ett 70-tal böcker inklusive monografier om Gilbert & George, Gerard Richter samt ett flertal om curating.

MELISSA BLANCHFLOWER är utställningscurator på Serpentine Galleries, London, och en av curatorerna för Faith Ringgold-utställningen. Blanchflower har organiserat en mängd utställningar, bland andra Christo and Jeanne-Claude: Barrels and The Mastaba 1958-2018 och Hilma af Klint: Painting the Unseen. Innan Serpentine arbetade hon på Tate Britain som assisterande curator.

ANDERS JANSSON är museiintendent på Bildmuseet, Umeå universitet. Han har kuraterat en mängd utställningar, och står för presentation och urval till Faith Ringgold utställningen på Bildmuseet. Innan Bildmuseet var Anders Jansson museichef på Skellefteå Museum.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt