"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

RAIN – ansvarsfullt AI-ramverk

fre
17
dec
Tid Fredag 17 december, 2021 kl. 12:15 - 13:00
Plats Seminarierummet, A216 i MIT-huset samt via Zoom

Många policyer, standarder och förordningar om artificiell intelligens (AI) har presenterats eller är på gång. Ett vanligt problem i dessa är att de ofta är för abstrakta, för specifika eller båda samtidigt för att kunna tillämpas på verkliga projekt. Frågorna och riskerna relaterade till de olika teknologierna under AI-paraplyet är mycket kontextberoende och det är svårt att hitta någon speciell abstraktionsnivå att närma sig dem på. I det här föredraget beskriver jag en kontextmedveten struktur på ett sätt som liknar Value Sensitive Design och överbryggar gapet mellan högnivåvärden och handlingsbara krav och explicita designelement, men som också ger sätt att bedöma efterlevnaden av dessa krav.

Demo-visning, RAIN

Jag beskriver hur detta tillvägagångssätt kan ta en positiv roll i AI-utvecklare-upphandlare-regulator-ekosystemet och några riktningar för vidare forskning och utveckling. En demo av en implementering av ovanstående, RAIN, utvecklad av Responsible AI-gruppen vid Umeå universitet presenteras också.

Denna föreläsningen hålls i Seminarierummet, A216 i MIT-huset, Umeå universitet, samt via Zoom. Anmäl dig via mejl om du vill vara med på plats.

Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Mattias Brännström
Forskningsingenjör (tjänstledig), doktorand
Läs om Mattias Brännström