"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Reell kompetens för tillträde till studier - efter ansökan

tor
12
dec
Tid Torsdag 12 december, 2019 kl. 09:15 - 15:00
Plats N410, Naturvetarhuset

Sökande som saknar formell behörighet i form av gymnasie- eller högskolekurser kan ha reell kompetens som innebär att de kan bli bedömda som behöriga. Under det här seminariet fokuserar vi på utmaningar och möjligheter i arbetet med sådana bedömningar. Seminariet vänder sig till alla som är inblandade i ansökningar om behörighet med reell kompetens.

Ange när du anmäler dig om du ska delta del av eller hela dagen och om du behöver specialkost. Deltagare från andra lärosäten än Umeå universitet kommer att debiteras 500 kronor.

Program för dagen

09.15 Fika

Serveras utanför lokalen.

09.30 Inledning och information om projektet reell kompetens 2019

Projektledare Maria Nylén.

09.45 Reell kompetens - hur kan vi bedöma på ett rättvisande och rättvist sätt?

När en ansökan baseras på behörighet med reell kompetens behöver vi bedöma om det underlag som den sökande har sänt in ger tillräckliga belägg för att det finns förutsättningar att klara utbildningen. Vad innebär det att bedöma kompetens? Vilka utmaningar och möjligheter finns det i att bedöma reell kompetens? Vad behöver vi tänka på för att bedömningen både ska göra individen rättvisa och samtidigt vara rättvis i förhållande till andra sökande? Det är några av de frågor som Per Andersson från Linköpings universitet diskuterar och problematiserar.

10.45 Paus

11.00 Bedömningar av ansökningar för behörighet med reell kompetens

Anita Engkvist och Loke Brinkstam från antagningen vid Studentcentrum berättar om hanteringen av ansökningar om behörighet med reell kompetens - från ansökan till beslut.

11.30 Jag kan språket men har inga intyg på det - är jag behörig till språkkursen?

Irene Sedlacek och Anders Emanuelsson från Institutionen för språkstudier ger en inblick i hur man jobbar med bedömningar och tester för prövning av reell kompetens.

12.00 Lunch

Vi bjuder på lunch till alla som deltar både för- och eftermiddag. Kom ihåg att meddela eventuellt behov av specialkost när du anmäler dig.

13.00 Workshop

Egna erfarenheter diskuteras utifrån dagens tema. Fika finns att hämta under passet.

14.30-15.00 Summering av dagen

Evenemangstyp: Seminarium
Kontaktperson
Maria Nylen
Läs om Maria Nylen
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).