"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Regelefterlevnad inom den snabba utvecklingen inom AI

fre
25
mar
Tid Fredag 25 mars, 2022 kl. 12:15 - 13:00
Plats Online and hybrid

Det finns stora förväntningar på AI och det har skapat en viss oro inom forskning, näringsliv och politik. Oron förstärks av föreställningen om att det pågår ett "AI-race", vilket får oss att tro att vi kanske går miste om något. Oavsett om detta är sant eller ej kan denna bild vara skadlig, eftersom vissa intressenter kommer att känna sig tvungna att skära ner på säkerhetsåtgärder eller ignorera samhälleliga konsekvenser bara för att "vinna".

Med utgångspunkt i en grundmodell som beskriver en bredd av teknikkapplöpningar där vinnarna drar en betydande fördel jämfört med andra, t.ex. AI-utveckling, patentkapplöpning och läkemedelsteknik, undersöker vi hur positiva (belöningar) och negativa incitament (bestraffningar) kan påverka resultaten.

Vi avslöjar förhållanden där bestraffning antingen kan minska utvecklingshastigheten hos osäkra deltagare eller har förmågan att minska innovation genom överreglering. Alternativt visar vi att i flera scenarier kan belöning för dem som följer säkerhetsåtgärderna öka utvecklingshastigheten samtidigt som säkra val fortfarande garanteras.
I de sistnämnda systemen lider belöningar dessutom inte av problemet med överreglering, vilket är fallet med bestraffning. Sammantaget ger våra resultat värdefulla insikter om vilken typ av regleringsåtgärder som är lämpligast för att förbättra efterlevnaden av säkerhetsbestämmelserna i samband med både smidiga och plötsliga teknikskiften.

Anmälan 

Föreläsningarna hålls på engelska och är öppna för alla. Registrera dig via #frAIday så skickar vi en Zoom-länk i god tid innan föreläsningen startar. Varmt välkommen!

Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsare

The Anh Han, Professor in Computer Science, Tesside University, Middlesbrough, England.

 

Kontaktperson
Tatyana Sarayeva
Läs om Tatyana Sarayeva