Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Körperformance ledd av Katarina Henryson

lör
25
jan
Tid Lördag 25 januari, 2020 kl. 15:00 - 16:00
Plats Bildmuseet

Resonans och kontakt. Klingande körperformance av deltagarna i en workshop ledd av Katarina Henryson tidigare medlem i The Real Group. Som besökare är du välkommen delta och/eller att lyssna. Föreställningen äger rum i utställningen Ann Edholm / Tungan på ordet.

Katarina Henryson är sångerska, född 1964 i Stockholm. Sedan 1984 har hon arbetat i olika konstellationer och musikgenrer, från klassisk musik till jazz och soul. Hon är kanske mest välkänd för den breda allmänheten som en av originalmedlemmarna i den internationellt framgångsrika acappellagruppen The Real Group. Sedan 2016 arbetar Katarina Henryson bl. a med uppföranden och utföranden som bäst kan beskrivas som performanceverk. Hon ger också workshops, föreläsningar och konserter.

På listan över samarbeten inom performance och kollaborativa koncept finns bl a The Cleaner av Marina Abramović, Moderna Museet i Stockholm  2017, (vokalt och koreografiskt ansvarig tillsammans med Abramovićs medarbetare Lynsey Peisinger). Sonic and Energetic Spaces, Moderna Museet i Malmö 2017 (tillsammans med Lynsey Peisinger) Landscapes of Transformation med Sonic Cycles, Lettlands officiella hundraårsfirande i Jurmala 2018 (med Jānis Šipkēvics).
  
The Real Group Lab är en organisation för konstnärligt samarbete, inspiration och utveckling främst inom vokal musik.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt