"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Körperformance ledd av Katarina Henryson

lör
25
jan
Tid Lördag 25 januari, 2020 kl. 15:00 - 16:00
Plats Bildmuseet

Resonans och kontakt. Klingande körperformance av deltagarna i en workshop ledd av Katarina Henryson tidigare medlem i The Real Group. Som besökare är du välkommen delta och/eller att lyssna. Föreställningen äger rum i utställningen Ann Edholm / Tungan på ordet.

Katarina Henryson är sångerska, född 1964 i Stockholm. Sedan 1984 har hon arbetat i olika konstellationer och musikgenrer, från klassisk musik till jazz och soul. Hon är kanske mest välkänd för den breda allmänheten som en av originalmedlemmarna i den internationellt framgångsrika acappellagruppen The Real Group. Sedan 2016 arbetar Katarina Henryson bl. a med uppföranden och utföranden som bäst kan beskrivas som performanceverk. Hon ger också workshops, föreläsningar och konserter.

På listan över samarbeten inom performance och kollaborativa koncept finns bl a The Cleaner av Marina Abramović, Moderna Museet i Stockholm  2017, (vokalt och koreografiskt ansvarig tillsammans med Abramovićs medarbetare Lynsey Peisinger). Sonic and Energetic Spaces, Moderna Museet i Malmö 2017 (tillsammans med Lynsey Peisinger) Landscapes of Transformation med Sonic Cycles, Lettlands officiella hundraårsfirande i Jurmala 2018 (med Jānis Šipkēvics).
  
The Real Group Lab är en organisation för konstnärligt samarbete, inspiration och utveckling främst inom vokal musik.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt