"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samhällsomvandlingen i norr

ons
6
apr
Tid Onsdag 6 april, 2022 kl. 11:30 - 12:30
Plats Online

Uppvärmning inför Social Innovation i Norr 2022

Samhällsomvandlingen i norr
– utmaningar och möjligheter med människan i fokus

Just nu pågår en sällan skådad samhällsomvandling i norra Sverige där den gröna omställningen spelar en central roll. I omställningen, som är av nationellt och globalt intresse, etableras nya industrier i redan befintliga samhällen som förväntas växa befolkningsmässigt.

Vilka möjligheter och utmaningar erbjuder den här samhällsomvandlingen när vi sätter människan och det sociala perspektivet i fokus? Och vilken roll kan social innovation spela i den fortsatta transformationen? Det är huvudfrågorna för den sjätte upplagan av konferensen Social Innovation i Norr som äger rum 13 oktober 2022.
 
Men än är hösten långt borta och vi vill gärna ses innan dess! Därför välkomnar vi dig till den här digitala uppvärmningen. Här får du ta del av intressanta diskussioner på temat, liksom smakprov på forskning som knyter an till social innovation och hållbarhet.

Vill du delta? 

Klicka här för att anmäla dig till uppvärmningen


PROGRAM

 • Välkommen
  Kort introduktion till uppvärmningen och den aktuella tematiken.
 • "Social innovation för hållbar utveckling"
  Introduktion av och smakprov ur den nya forskningsantologin ”Social innovation för hållbar utveckling”. 
 • Panelsamtal
  Representanter från olika sektorer i Norr- och Västerbotten diskuterar och reflekterar kring samhällsomvandlingen ur ett socialt perspektiv. Vilka är möjligheterna och vilka är utmaningarna? Hur kan social innovation bidra till att skapa en bra livsmiljö för människorna som bor här? 
  Medverkande: Annika Egan Sjölander, Umeå universitet; Johan Hörnemalm, Norrbottens kommuner; Ylva Löwenborg, Samforma; Roger Filipsson, Coompanion Västerbotten; Malin Lindberg, Luleå tekniska universitet; Kristina Sundin Jonsson, Skellefteå kommun; Annette Saväng, Svenska ESF-rådet.
 • Avslut
  Vi rundar av och välkomnar alla till fördjupade samtal när vi åter möts digitalt under konferensen Social Innovation i Norr 13 oktober.

 

Om Social Innovation i Norr

Social Innovation i Norr är en årligt återkommande konferens. Den arrangeras av Mötesplats Social Innovation vid Umeå universitet och Luleå tekniska universitet, Coompanion Norrbotten och Västerbotten, samt Umeå och Luleå kommun.
Läs mer på socialinnovationinorr.se

Evenemangstyp: Seminarium
Kontaktperson
Martin Englund
Läs om Martin Englund