"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Digital vernissage på Bildmuseet

lör
19
jun
Tid Lördag 19 juni, 2021 kl. 14:00 - 15:00
Plats Online

På lördag den 19 juni öppnar Bildmuseet två nya utställningar inför sommaren: Architectures of Transition och den Londonbaserade konstnären Zineb Sediras separatutställning Standing Here Wondering Which Way to Go.

Bildmuseet är äntligen öppet för besökare igen (!), men vernissagen äger rum online för att inte riskera trängsel. Välkommen att koppla upp dig från soffan eller stranden! Genom invigningens samtal med konstnär och curatorer vet du mer om utställningarna inför ditt IRL-besök. Språk: Svenska och engelska.

Här hittar du videolänken: Klicka här

ARCHITECTURES OF TRANSITION
Utställningen presenterar nordiska arkitekters svar på den ekologiska krisen. Den visar innovativa lösningar, nya materialval och alternativa sätt att utforma arkitektur och stadsrum. Genom fotografi, film och storskaliga installationer visar den pågående, realiserade och utopiska byggnadsprojekt som understryker möjliga vägar framåt.

ZINEB SEDIRA / STANDING HERE WONDERING WHICH WAY TO GO
Zineb Sediras utställning på Bildmuseet handlar om kultur och motstånd, om tid, plats och identitet. Bland fotomontage, skivomslag, böcker och film presenterar konstnären en kopia av sitt eget vardagsrum, ett diorama med möbler, böcker och inredningsdetaljer som för tanken till en viss tid och rörelse.

Bildmuseet / 40 år av internationell samtidskonst i Umeå

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Vernissage