"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Studs lunchseminarium: MHFA – första hjälpen till psykisk hälsa

tis
17
dec
Tid Tisdag 17 december, 2019 kl. 11:30 - 13:00
Plats Universitetsklubben, Aula Nordica

En rapport från folkhälsomyndigheten från 2018 visar att universitetsstuderande mår sämre än yrkesarbetande i samma åldersgrupper. Studentcentrum har uppdraget att arbeta för att stärka studenternas psykiska hälsa på Umeå universitet, och MHFA är en del av detta arbete.

Under höstterminens sista Studs-lunch berättar Anita Karlsson och Jeanette Lundberg på Studentcentrum/Studenthälsan om kursen MHFA – Mental Health First Aid, eller Första hjälpen till psykisk hälsa. Målsättningen med kursen är att rädda liv genom att sprida kunskap för att minska fördomar och stigmatisering om psykisk ohälsa, psykiska sjukdomar, självmordsförsök och självmord. Kursens syfte är att träna en bred allmänhet att ge tidig hjälp till en person som drabbats av psykisk ohälsa eller befinner sig i en krissituation. Anita och Jeanette har utbildat sig till instruktörer i MHFA vid Karolinska institutet.

Diskussionerna som sedan följer kommer att fokusera kring hur institutionerna upplever studenternas psykiska hälsa samt vilken beredskap som behövs eller redan finns för att möta dessa studenter.

Vi bjuder på en lättare lunch, så meddela eventuell specialkost i meddelandefältet när du anmäler dig senast 9 december. Antalet platser är begränsat.

Seminariet är fullbokat! Anmälan är stängd.

Arrangör: Studentcentrum
Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Anita Karlsson
Fysioterapeut
Läs om Anita Karlsson
Talare
Jeanette Lundberg
Samordnare
Läs om Jeanette Lundberg
Kontaktperson
Maria Lindahl Fahlen
Läs om Maria Lindahl Fahlen