"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Suicidpreventiva dagen 2022

fre
9
sep
Tid Fredag 9 september, 2022 kl. 11:00 - 13:00
Plats Lindellhallen

Suicidpreventiva dagen - tema stöd för efterlevande

Var sjätte timme tar en människa sitt liv i Sverige. Tiotusentals personer får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Med Suicidpreventiva dagen vill vi prata och öka kunskapen om hur vi tillsammans kan förebygga suicid.

Fredag den 9 september mellan kl. 11.00 – 13.00 finns Studenthälsan och Kyrkan på campus samt studentkårerna i Lindellhallen, campus Umeå universitet, för att uppmärksamma Suicidpreventiva dagen.

Du får också veta om vilket stöd som finns att få hos Studenthälsan och Kyrkan på campus. Om du som student behöver någon att prata med kontakta oss hos Studenthälsan eller Kyrkan på campus för att få stöd – vi finns här för dig!

Vid bordet finns information från bland annat MIND (en ideell förening som arbetar med psykisk hälsa) och du får möjlighet att tända ljus – för de som inte orkade, för alla som kämpar, för de av oss som finns kvar.

Genom ökad kunskap och medmänskliga samtal med varandra kan vi tillsammans hjälpas åt att hantera livet och minska stigma och skam kring suicid och psykisk ohälsa.

Välkommen! Vi bjuder på kaffe, te och choklad.

Fakta om Suicidpreventiva dagen
Den 10 september är den internationella suicidpreventiva dagen, en dag som lanserats av Världshälsoorganisationen (WHO) för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan. Varje år uppmärksammas den suicidpreventiva dagen världen över med syfte att prata och öka kunskapen om att förebygga suicid.

Suicidpreventiva dagen infördes 2003 på initiativ av International Association for Suicide Prevention (IASP) tillsammans med WHO. För mer information besök WHO:s webbsida

Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Jeanette Lundberg
Läs om Jeanette Lundberg