"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

UAS nov 2021: Arktisk konst

fre
12
nov
Tid Fredag 12 november, 2021 kl. 12:00 - 13:00
Plats Online: ZOOM

Under det senaste året har Martin Schultz, biträdande direktör vid Museum Cerny, fokuserat på Arktis. I november bjuder Arcum in dig till ett seminarium, inom ramen för Umeå Arktiska seminarieserie, där Martin kommer att tala om samtida arktisk konst och klimatförändringar.

Martin Schultz, biträdande direktör vid Museum Cerny i Schweiz (med en av de mest omfattande samlingarna av samtida konst från norr) och tidigare intendent vid Statens museer för världskultur i Stockholm och Göteborg (med t.ex. samlingen Röster från Arktis), har under det senaste året fokuserat sin forskning på de arktiska samlingarna och den arktiska forskningens historia i Schweiz och Sverige, samt samlingarna från Vegaexpeditionen i Stockholm, särskilt de tschuktjiska samlingarna.

Hans första erfarenheter av arktiska samlingar gjordes som intendent för etnografiska samlingar vid Reiss-Engelhorn-Museums i Mannheim (Tyskland), följt av anställningar vid Historiska och etnografiska museet i St. Gallen, Berns historiska museum i Bern (båda Schweiz) och Statens museer för världskultur i Stockholm och Göteborg med ansvar för arktiska samlingar från Nordamerika och cirkumpolärt.

Klimatförändringar har länge varit ett forskningsfokus inom arktiska studier, men ursprungsbefolkningens röster hörs sällan i detta sammanhang. Hur kan museer i syd förstärka dessa röster? Och hur kan detta leda till meningsfullt utbyte och samarbete? Museum Cerny i Bern, Schweiz, går samman med andra föregångare för att utveckla internationella tvärvetenskapliga metoder för att förstå klimatförändringarna ur olika perspektiv.

Fredagen den 12 november mellan kl. 12 och 13 har du möjlighet att lyssna till Martin när han berättar om sin forskning ur ett arktiskt perspektiv. Registrera ditt intresse på länken nedan. Du kommer att få mer information och en zoomlänk via e-post.

Seminariet hålls på engelska men du kan ställa frågor på svenska om du så önskar.

Varmt välkommen!

Evenemangstyp: Seminarium

Martin Schultz

Meddirektör vid Museum Cerny i Schweiz

Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).