"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Umeå arktiska webinarium m. Linus Lundström

tor
23
apr
Tid Torsdag 23 april, 2020 kl. 12:00 - 13:00
Plats Online

Nordliga städer och urban - rural migration hos universitetskvalificerad arbetskraft (UKA)

Linus Lundström är doktorand vid arktiska forskningscentrat på Umeå universitet. Hans forskningsintressen rör regional utveckling, glesbygd- och urbaniseringsfrågor, lokalt självbestämmande och det specifika i arktiska kontexter. Linus doktorandforskning genomförs som en del i Cities of the North-projektet, och han jämför där regional utvecklingspolitik i glest befolkade nordliga regioner i olika delar av världen, samt universitetskvalificerade UKA-migrationsmönster, och urbaniseringsprocesser. Han har ett särskilt fokus på Norra Norraland i Sverige och Norra Australien i Australien. Seminariet kommer att fokusera på UKA-migration, planering och säkerställande av tillgång till högutbildad arbetskraft i de berörda regionerna. Som teoretisk utgångspunk används "spillover", "sponge" eller "disconnected" urbanteorier. Forskningen görs i samarbete med Dean Carson och Doris Carson. Webinariet kommer hållas på engelska. 

Även om detta är ett onlinevenemang skulle vi uppskatta om ni registrerar er närvaro på förhand vid botten av denna sida, så att vi kan föra in ert deltagande i vår deltagarstatistik. Alla våra arktiska seminarier använder engelska som huvudsakligt språk.

Du ansluter till mötet genom följande Zoom-länk.

Evenemangstyp: Seminarium
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).