"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Vad kan vi lära av nörden? Om skola och högre utbildning

lör
19
okt
Tid Lördag 19 oktober, 2019 kl. 11:40 - 12:00
Plats N420, Naturvetarhuset

Eva Silfver installeras som professor i pedagogik med inriktning mot specialpedagogik vid Årshögtidens ceremoni den 19 oktober kl. 17.00 i Aula Nordica.

På förmiddagen den 19 oktober håller Eva Silfver sin installationsföreläsning om normer och maktrelationer inom utbildningssektorn med titeln "Vad kan vi lära av nörden? Om identitet, normalitet och avvikelse i skola och högre utbildning".

Vem har förmåga, vill eller passar till att utbilda sig inom naturvetenskap, matematik och teknik? Dessa frågor är starkt förknippade med normer och föreställningar om maskulinitet/femininitet, intelligens, social förmåga och nördighet. Eva Silfvers forskning är betydelsefull eftersom den sätter fingret på maktrelationer och utforskar vems kunskap som räknas. Resultaten kan bidra till andra sätt att strukturera, tänka och agera i olika utbildningssammanhang.

Högtidsföreläsningar 2019

Föreläsningen är öppen för alla, är gratis och ingår i ett omfattande program av populärvetenskapliga föreläsningar från 9.00–12.00 på Campus Umeå.
 
Läs hela föreläsningsprogrammet

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Föreläsning
Talare
Eva Silfver
Professor
Läs om Eva Silfver
Kontaktperson
Anna Lawrence
Läs om Anna Lawrence