"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Webbseminarium om internationella samarbetsmönster inom AI

tis
8
nov
Tid Tisdag 8 november, 2022 kl. 15:00 - 16:00
Plats Online via Microsoft Teams.

Många länder investerar i AI och utvecklingen går snabbt. Det är därför viktigt att svenska forskningsmiljöer är en del av utvecklingen och håller kontakten med relevanta utländska forskningsmiljöer inom detta område. Dessutom bidrar internationellt forskningssamarbete till kvalitet, och internationella nätverk ger tillgång till engagemang i utvecklingen av AI-teknik, implementering, standarder och etiska ramverk.

Avsikten med denna studie är att ge en översikt över aktuella nätverk inom AI som involverar svenska och internationella forskare, för att bättre förstå de lämpliga initiativ som behövs för att positionera Sverige som en forsknings- och innovationsledare inom området.

I detta webbseminarium kommer författarna Erik Forsberg, Niklas Kviselius och Hans Pohl att guida dig genom en nypublicerad STINT-rapport om internationella samarbetsmönster inom Artificiell Intelligens (AI). Diskussion och panel inleds av expertkommentator Sara Mazur, Ordf. Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP) och det blir tillfälle att ställa frågor från publiken.

Seminariet kommer att hållas på svenska.

Program:
15.00 – 15.05
Introduktion, Andreas Göthenberg, STINT

15.05 – 15.20
Presentation, Erik Forsberg, Niklas Z Kviselius, och Hans Pohl, STINT

15.20 – 15.30
Expertkommentar Sara Mazur, Vice Verkställande ledamot Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse och Ordf. WASP

15.30 – 16.00
Paneldiskussion och tid för frågor från publik

Välkomna!

Vänligen registrera dig senast 3 november, 2022

Evenemangstyp: Seminarium