"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

When I Becomes We, Performance med Nuna

lör
17
jun
Tid Lördag 17 juni, 2023 kl. 14:00 - 17:00
Plats UmArts Studio på Konstnärligt Campus

I hjärtat av installationen hittar vi Nuna-maskinen, en slags teleprompter med specifik mjukvara och en robotkamera. Nuna tillåter användare att på ett autentiskt sätt uppleva ögonkontakt i den virtuella världen. Den är utformad för att identifiera nya möjligheter för att omvandla oengagerade onlinemöten till autentiska, personliga möten.

Stora satsningar inom samma område har nyligen lanserats av Google (Project Starline) och Apple (Vision Pro). Det som får Nuna att sticka ut är den omedelbara kontrollen över ögonkontakt och tidsfördröjning, faktorer som är centrala i det mänskliga medvetenhet och för vår förmåga att vara närvarande i ögonblicket. På så sätt ger Nuna oss en tydligare förståelse för vad som saknas i normala onlineinteraktioner. Genom att kombinera Nuna-teknologin med ett konstnärligt utforskande av upplevelserna av att vara tillsammans bryter detta projekt ny mark inom flera områden.

Interpresence Institute arbetar med design, konst, AI, psykologi, neurovetenskap och matematik och använder alla tillgängliga metoder för att fokusera på just den där speciella känslan av att vara närvarande, tillsammans.

Teamet: Christoffel Kuenen, Designhögskolan; Gabriel Bohm Calles, Konsthögskolan ;Niclas Kaiser, Institutionen för psykologi; David Risberg, Designhögskolan; Medverkande: Amalia Wänman, Peter Andersson, Sef Aurell.

Arrangör: UmArts
Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Eleanor Carpenter
Läs om Eleanor Carpenter