"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

INSTÄLLT: Workshop: Om du var en växt

lör
11
maj
Tid Lördag 11 maj, 2019 kl. 12:00 - 16:00
Plats Bildmuseet

OBS! Inställt på grund av sjukdom.

Workshop: Om du var en växt, hur skulle du då se ut?

Alex Rosa, en av de medverkande konstnärerna i examensutställningen "Meanwhile / Umeå Konsthögskola", leder en öppen workshop för alla åldrar om att skapa växtliknande skulpturer av återvunnet material. Drop-in i bildverkstaden på plan 2 mellan 12:00 och 16:00.

Om du var en växt, hur skulle du då se ut?
Hur skulle du se ut om du förvandlades till ett träd? Eller till din favoritväxt? Tänk om du var en fantasifull flygande, glittrande blomma. Hur skulle du då se ut? Om du var en krukväxt, skulle dina blad då vara prickiga, och i vilken slags kruka skulle du bo? I denna experimenterande workshop för alla åldrar, leker vi både praktiskt och i tanken med hur vi skulle se ut om vi tog en växts gestalt. Vi skapar växtliknande skulpturer av återvunnet material.

Om masterutställningen "Meanwhile / Umeå Konsthögskola":
I berättelser tar oss ordet ’meanwhile’ [under tiden] till en händelse som sker parallellt men på en annan plats än den där huvudhistorien utspelar sig. Meanwhile är en signal för att öka vår uppmärksamhet. Vi förflyttas till denna andra plats för att det som ska ske där snart kommer att påverka hur berättelsen utvecklar sig.
 
I masterutställningen "Meanwhile / Umeå Konsthögskola" medverkar Martin Arvidsson, Johannes Blomgren, Jonas Börjesson, Laura Cemin, Siri Elfhag, Adrián Espinós Ferrero, Moa Gustafsson Söndergaard, Jonne Hansson, Agatha Lewandowski, Ingvild Melberg Eikeland, Ingeborg Paulsrud, Alex Rosa, Sally von Rosen, Linda Samuelsson och Peter Stridsberg.

Läs mer om utställningen "Meanwhile".        

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt