"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bildmuseet

Konsten undersöker precis som forskningen vår tids angelägna frågor. För snart fyrtio år sedan inledde Umeå universitet en unik satsning på ett eget konstmuseum, en mötesplats för upplevelse, kunskap, reflektion och diskussion. Idag har Bildmuseet 80 000 besök per år och är en av Sveriges främsta institutioner för internationell samtidskonst och annan visuell kultur.

Kultur, kunskapsförmedling och det offentliga samtalet bygger demokrati och gemenskap – det är vad du främjar genom en donation riktad till Bildmuseets verksamhet. Konsten gestaltar existentiella, filosofiska och politiska frågor och inspirerar till reflektion. Kring den kan vi mötas och samtala, dela kunskaper och debattera.

Som internationell konsthall, en del av ett universitet och det publika hjärtat av Konstnärligt campus erbjuder Bildmuseet en unik kombination av kulturupplevelser, kunskap, samhällsdebatt och dialog mellan olika ämnesområden och idéer.

Till ständigt nya och egenproducerade utställningar arrangeras konstnärsamtal, forskarföreläsningar, filmvisning, musik och performance. Besökarna bjuds in till eget kreativt skapande. Alla utställningar, evenemang och skolprogram är öppna för alla och har fri entré.

Fördjupa dig

Mötesplats för många uttryck

Bildmuseet sticker ut som en av de ovanligare arbetsplatserna vid universitetet. Följ med en dag på museet.

För frågor om Bildmuseet, vänligen kontakta

Senast uppdaterad: 2022-05-03