"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Campus Skellefteå

Bild: Skellefteå kommun, Jonas Westling, Fotograf Jonas Westling AB

Umeå universitet har anordnat utbildning i Skellefteå under ett par decennier, med utbildningsprogram som har årlig intagning.

Vid Campus Skellefteå finns Umeå universitet med program och kurser samt ett etablerat samarbete med Humanistiska fakulteten vid Umeå universitet. Här erbjuder Umeå universitet en rad kurser på distans med extra stöd och trevligt sammanhang får du via Studentcentrum vid Campus Skellefteå. Från heltidsstudier till kompetenshöjande kurser vid sidan om arbetet.

Här jobbar vi nära besluten, nära varandra och tillsammans skapar vi goda förutsättningar för att nå våra mål och där du som utbildningsanordnare ska ha goda förutsättningar att lyckas. Här finns fördelarna med att vara ett mindre Campus men med en bredd, spets och djup, inom utbildningsutbud, forskningsområdet och samverkan med näringslivet.

Din studiemiljö

Vid Campus Skellefteå finns allt du behöver för att göra din studietid så bra som möjligt. Här finns ett kliniskt träningscenter, KTC, på Skellefteå lasarett där det bedrivs lärarledd undervisning för studenter vid Sjuksköterskeprogrammet samt olika yrkeskategorier som är anställda vid Region Västerbotten.

Som student vid Campus Skellefteå har du tillgång till moderna undervisningslokaler, grupprum och föreläsningssalar, bibliotek, restaurang & café, en aktiv studentförening med kårlokaler och pub där studenter från olika lärosäten samlas och har det trevligt tillsammans. På området finns även studentbostäder, sporthall, bibliotek och en Science Park.

Erbjudanden till dig som student

Bostadsgarantin i Skellefteå för studenter
Särskilt stöd ges till dig som gör din VFU i Skellefteå
Pendlingsbidrag
Stöd via Studentcentrum
Boka lokal
Ordna passerkort

Här hittar du särskild information för din VFU i Skellefteå:
VFU - Socionomprogrammet
VFU - Sjuksköterskeprogrammet
VFU - Lärarprogrammet

Resa hit

Skellefteå nås på många sätt beroende på var du kommer ifrån. Stockholm är en timme bort med flyg, och du når enkelt Skellefteå med bil via E4:an eller med tåget mellan Umeå och Luleå. 
Skellefteå Airport
Lokaltrafik Skellefteå buss
Länstrafiken

Kontaktinformation Campus Skellefteå

Postadress
Umeå universitet
Campus Skellefteå
931 87 Skellefteå

Besöksadress
Campus Skellefteå, Bockholmsvägen 23, Skellefteå

E-post: campus@skelleftea.se

Studentcentrum på Campus Skellefteå
Finns i campusbiblioteket 
Öppet vardagar klockan 8.00–12.00 och 13.00–16.00.

Webbplats
Campus Skellefteås webb

Karta
Karta över Campus Skellefteå 

Senast uppdaterad: 2023-04-12