Huvudmenyn dold.

Alla nyheter

Matchbiljetter Björklöven
Publicerad: 19 okt, 2021

Idrottsstudenter samt Elitidrottsstudenter vid Umeå universitet inbjuds till hockeyfredag fredag 22 oktober.

Ansvarsfull AI i fokus för ett av världens största modehus
Publicerad: 19 okt, 2021

Linda Leopold, Head of Responsible AI & Data at H&M Group om H&Ms AI-resa, nu på fredag.

Studera utanför Europa läsåret 2022/2023
Publicerad: 18 okt, 2021

Nu kan du söka utbytesstudier utanför Europa. Sista ansökningsdag är 15 november.

Vill hitta nya vägar mot ett hållbart arbetsliv
Publicerad: 18 okt, 2021

Hur kan man skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för fler än priviligierade grupper av anställda?

Vem klarar studierna bäst?
Publicerad: 18 okt, 2021

Ny avhandling undersöker hur väl studenter från olika antagningsgrupper klarar sina högskolestudier.

Hög effektivitet att kombinera olika vaccin mot covid-19
Publicerad: 18 okt, 2021

Att kombinera olika vaccin mot covid-19 ger verkligen bättre skydd än att få båda doserna med vektorbaserat.

Veckans humanist: Susanne Odell
Publicerad: 15 okt, 2021

Veckans humanist är Susanne Odell, arkivarie på Folkrörelsearkivet i Västerbotten.

Nytt omfattande ekosystem av kvalificerad AI-forskning
Publicerad: 15 okt, 2021

Som en övergripande ram för AI-satsningen planeras ett fakultetsöverskridande centrum.

Seminarieserie: Skrivdidaktik i grundskolan

Fem seminarier om ny bok som ges ut våren 2022

Alf Arvidsson invald i Folklore Fellows
Publicerad: 14 okt, 2021

Folklore Fellows bjuder in framstående och aktiva forskare från hela världen att bli medlemmar.

Lovande resultat av djup hjärnstimulering vid tvångssyndrom
Publicerad: 14 okt, 2021

Personer med tvångssyndrom som behandlades med djup hjärnstimulering fick mindre besvär efter ett år.

Sök utbytesstudier i Ukraina med stipendium
Publicerad: 14 okt, 2021

Ta chansen att läsa en del av din utbildning utomlands samtidigt som du lär känna en ny kultur.

Populärt att tacka ja – antal registrerade studenter har ökat
Publicerad: 14 okt, 2021

Söktrycket till höstterminen var rekordhögt. Även antalet registrerade studenter har ökat.

Kultur på campus åter på den fysiska scenen – ”Äntligen”
Publicerad: 14 okt, 2021

Med start den 20 oktober arrangeras Kultur på campus på campus igen, efter en period av digitala event.

De sista covid-åtgärderna upphör i och med vårterminens start
Publicerad: 14 okt, 2021

Från 17 januari 2022 återgår universitetet till ordinarie regler. Till dess återstår bara ett fåtal åtgärder.