Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 7 maj 2021)

Alla nyheter

Ny metod för mätning av blodflöde på strokepatienter
Publicerad: 10 maj, 2021

Ny teknik kan ge ökad förståelse för när förträngda artärer påverkar flödet till hjärnan

Christina Storm Mienna ny föreståndare för Várdduo
Publicerad: 10 maj, 2021

Hon vill arbeta tvärvetenskapligt med utvecklingen av samisk forskning lokalt, nationellt och internationellt.

Donation ger mer forskning om läkemedel mot coronavirus
Publicerad: 10 maj, 2021

Ett projekt om att förstå hur coronavirus tar över cellen och sedan kanske hitta motmedel får ett tillskott.

Öppet brev till studenter på grund av oroväckande smittspridning
Publicerad: 07 maj, 2021

Smittspridningen är allvarlig just nu. Umgås med få människor och stanna hemma om du är sjuk.

Umeå universitets idrottsforskning topp tre-rankad i Sverige
Publicerad: 07 maj, 2021

En nyligen genomförd genomlysning visar att Umeå universitet befinner sig på tredje plats nationellt.

Trygghetsvandringar löser inte ökad otrygghet i samhället
Publicerad: 06 maj, 2021

Trygghetsvandringar fokuserar på problem i den fysiska miljön och missar de som kräver långsiktiga insatser.

Kurs avbröts efter befarad smittspridning bland studenter
Publicerad: 05 maj, 2021

En UGL-kurs med läkar- och tandläkarstudenter avbröts efter att två deltagare testats positivt för covid-19.

Minskning av koldioxidutsläpp i hälso- och sjukvårdssektorn
Publicerad: 05 maj, 2021

Klimatmålen för minskade koldioxidutsläpp som satts av EU kräver integrerade åtgärder i alla sektorer.

Kristina Sehlin MacNeil får Umeå kommuns vetenskapliga pris
Publicerad: 05 maj, 2021

Priset delas ut för att hon efter forskarutbildning framgångsrikt fortsatt sitt vetenskapliga arbete.

Ny utvärderingsmodell för mer hållbara städer
Publicerad: 05 maj, 2021

I den ingår två livscykelverktyg och tar hänsyn till effekt av stadens tjänster inom vatten-avfall-energi.

Att få till sin berättelse om forskning
Publicerad: 04 maj, 2021

15 doktorander har finslipat sina budskap under kursen Kommunicera vetenskaplig forskning.

Fertilitetsappar delar känsliga data från miljontals användare
Publicerad: 04 maj, 2021

För att personliga och intima data inte ska spridas uppmanar forskare till hårdare kontroll av apparna.

Framställda molekyler som lurar virus att fästa
Publicerad: 04 maj, 2021

Emil utvecklar molekyler som binder till virus och blockerar dem från att infektera celler och orsaka sjukdom.

Framtidens läkemedel mot virus utvecklas i Umeå
Publicerad: 03 maj, 2021

Forskare i Umeå undersöker möjliga läkemedel mot coronavirus. Kanske kan det räcka med en inhalator.

Godtycklighet i litteraturundervisningen hotar läsupplevelsen
Publicerad: 03 maj, 2021

I en ny avhandling visar Spoke Wintersparv hur litteraturundervisning på gymnasiet präglas av mätbarhet.