Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

Avhandling om exponering för magnetfält i MR-kameror

Mått och metoder för att beskriva exponeringen för magnetfält vid MR-undersökning, visas i avhandling.

Pollenjakten drar igång och hela veckan tillägnas pollinatörer

Pollineringsveckan 15–23 maj handlar uppmärksammar våra livsviktiga pollinatörer och deras roll i ekosystem.

Handelshögskolans vetenskapliga pris 2021

2021-års pristagare är Tetiana Gorbach, Enheten för statistik & Oscar Stålnacke, Enheten för företagsekonomi.

Handelshögskolans pedagogiska pris 2021

Lektor Catherine Lions, Enheten för företagsekonomi tilldelas Handelshögskolans pedagogiska pris 2021.

Fraktur vanligare bland barn i stadsfamilj med hög inkomst

Barn i familjer med högre inkomst och barn med syskon drabbas oftare av frakturer, visar avhandling.

Unga kvinnor centrala för folkskolans etablering

Om klassbakgrund och familjebildning i en ny avhandling om en arbetsmarknad som växte fram under 1800-talet.

Masterstudenter firades vid digital examensceremoni

Den 12 maj uppmärksammades studenter från 33 internationella masterprogram vid en digital examensceremoni.

Umeåforskare i amerikansk storsatsning för att bekämpa antibiotikaresistens

Fredrik Almqvists forskargrupp bistår med design och syntes av nya antibakteriella substanser för delprojekt.

Handelshögskolans Alumnistiftelses pris 2021

Pristagare är Mathias Särkimukka, student vid Civilekonomprogrammet med inriktning mot handel och logistik.