Blandskogar ger mer – men det gäller att blanda rätt!

Ny studie visar vikten av att blanda rätt trädslag och ger konkreta råd om val av träslag i blandskogar.

Med rätt belysning börjar stenarna berätta

Ny avhandling i arkeologi beskriver upp hur stenar och berg kan berätta om forna tiders civilisationer.

En kvarts miljard till skoglig forskning

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse satsar 280 Mkr på skoglig forskning vid SLU och Umeå universitet.

Showcase day med sensorer i fokus

Masterstudenter presenterar prototyper och koncept för hur man kan gömma sensorer och visualisera sensordata.

Lena Berggren ny bloggare i Curie

Historikern Lena Berggren, Umeå universitet, är ny bloggare i Vetenskapsrådets tidning Curie.

Umeå universitet och Region Västerbotten fördjupar samarbetet

Ett strategiskt partnerskapsavtal har tecknats för att identifiera och lösa gemensamma samhällsutmaningar.

Alla nyheter

Blandskogar ger mer – men det gäller att blanda rätt!
Publicerad: 21 jan, 2019

”Triaden” räcker inte för att diagnostisera skakvåld
Publicerad: 21 jan, 2019

En artikel om barnmisshandel har vunnit fint pris. En av författarna är professor Anders Eriksson.

Med rätt belysning börjar stenarna berätta

En kvarts miljard till skoglig forskning
Publicerad: 17 jan, 2019

Showcase day med sensorer i fokus
Publicerad: 17 jan, 2019

Lena Berggren ny bloggare i Curie
Publicerad: 16 jan, 2019

Umeå universitet och Region Västerbotten fördjupar samarbetet
Publicerad: 16 jan, 2019

Nytt program om civil arbete
Publicerad: 15 jan, 2019

Vill du arbeta med organisationer i det civila samhället? Då ska du söka till Programmet för civilt arbete!

Skåda total månförmörkelse på Umevatoriet
Publicerad: 15 jan, 2019

I ottan på måndag håller Umevatoriet öppet hus för beskådande av supermåneförmörkelse - om vädret tillåter.

”Det handlar om att slå på trumman för AI”
Publicerad: 15 jan, 2019

Per Holm om hur man vid Humlab ska arbeta vidare med humanistiska perspektiv på AI.

Nya formella metoder för språkbehandling i datorn
Publicerad: 15 jan, 2019

Datorer representerar en menings innebörd med grafer. Peter Ericson har gjort grafernas uppbyggnad tydligare.

Brainstorming om ”Space Digital Economy Innovation Center"
Publicerad: 15 jan, 2019

Välkommen till regionens första brainstorming session om "Space Digital Economy Innovation Center"!

Företagsforskarskolan firar tio år och fortsätter sikta uppåt
Publicerad: 14 jan, 2019

Tio framgångsrika år firar Företagsforskarskolan med en stor workshop den 16 januari med över 50 deltagare.

Föreläsningar av Corinna Cortés, Head of Google Research
Publicerad: 14 jan, 2019

Corinna Cortés, Head of Google Research, kommer att vara en huvudtalarna på årets Vinterkonferens i statistik.

Umeå universitet bidrar till etiskt AI i Europa
Publicerad: 13 jan, 2019

Professor Virginia Dignum är en av de ansvariga inom nytt stort europeiskt AI-projekt.