Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2020)

Institutionen för datavetenskap växer explosionsartat

En av anledningarna till att institutionen växer så snabbt är den pågående stora satsningen på AI.

Bio4Energy får nya föreståndare

Miljön leds av Umeåforskarna Leif Jönsson och Christoffer Boman samt Elisabeth Wetterlund, LTU.

Nytt verktyg undersöker olika vägar coronapandemin kan ta

Verktyget är ett stöd för beslutsfattare att kunna experimentera och utvärdera effekter i en simulerad värld.

Nytt bibliotek för egenvärdesproblem

Umeåforskare släpper biblioteket StarNEig för egenvärdesproblem.

Umeå universitet snabbar på betalningar till privata företag

Myndigheter rekommenderas nu av Riksgälden att betala sina leverantörsfakturor före sista betalningsdag.

Digital opposition på avhandling om virusspridning

Fredrik Elgh, professor i virologi, opponerade via nätet på en dagsaktuell avhandling om virusspridning.

Alla nyheter

Institutionen för datavetenskap växer explosionsartat
Publicerad: 31 mar, 2020

Bio4Energy får nya föreståndare
Publicerad: 31 mar, 2020

Nytt verktyg undersöker olika vägar coronapandemin kan ta
Publicerad: 30 mar, 2020

Ny mjukvara för att lösa egenvärdesproblem
Publicerad: 30 mar, 2020

Umeåforskare släpper biblioteket StarNEig för egenvärdesproblem.

Umeå universitet snabbar på betalningar till privata företag

Digital opposition på avhandling om virusspridning
Publicerad: 30 mar, 2020

Digital lek i förskolan - möjligheter och utmaningar
Publicerad: 30 mar, 2020

Ny avhandling om förskollärares erfarenhet av att använda surfplattor i undervisningen.

Digital disputation vid Umeå universitet genomförd
Publicerad: 27 mar, 2020

Sara Strandbergs disputation i fredags var den första att utföras digitalt sedan Coronakrisens start.

Stomi problematisk för boende i glesbygd
Publicerad: 30 mar, 2020

Personer bor bor långt ifrån sjukhus upplever ofta besvär med stomi. Något som många har längre än nödvändigt.

Tre forskare om hur man blir mer klimatsmart
Publicerad: 27 mar, 2020

Världens största klimatmanifestation på lördag: Earth Hour. Vad kan vi göra för att bli mer klimatsmarta?

Biologistudenter fick pröva ny tentamensform
Publicerad: 27 mar, 2020

För att minska risken för spridningen av coronavirus fick ett 40-tal studenter tentera via en lärplattform.

Mer smärta bland folket – och kvinnor drabbas hårdast
Publicerad: 27 mar, 2020

Allt fler rapporterar smärta i ansiktet och bara ett fåtal tillfrisknar helt från sina besvär, visar studie.

Viktigt att forskare deltar i samhällsdebatten
Publicerad: 27 mar, 2020

Hans Adolfsson klargör vikten av att forskare hörs i samhällsdebatten, och universitetets roll i sammanhanget.

En av juvelerna i kronan finns i Umeå
Publicerad: 26 mar, 2020

Vetenskapsrådets internationella expertpanel hyllar Umeå universitet och centrumet UCMR i rapport.

Forskningsprojekt om digitala tvillingar på IVAs 100-lista
Publicerad: 26 mar, 2020

Det är ett datavetenskapligt projekt för beslutstöd och resursoptimering i tjänstebaserade i affärsmodeller.