Pris i psykologi

Nationalkommittén för psykologi har utsett Andreas Stenling till årets pristagare.

Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2019

Jenny Eklöf tilldelas Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2019 på 30 000 kr.

Först ut på nytt spår

Emil Carstedt lockades av den framåtanda och det utvecklingsarbete sjukstugan i Storuman blivit känd för.

Polisutbildningen på utbildningsmässa

Enheten för polisutbildning visade upp sig i Örnsköldsvik

Bortfall i studier av den åldrande hjärnan – lösning i sikte

Tetiana Gorbach har i sin avhandling även identifierat faktorer med samband till försämrat minne hos äldre.

Klara tävlar i student-OS

Skidorienteraren Klara Yngvesson och fyra andra Umeåstudenter representerar Sverige vid student-OS.

Alla nyheter

Pris till forskare i psykologi
Publicerad: 20 feb, 2019

Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2019

VFU för sjuksköterskestudenter
Publicerad: 19 feb, 2019

Umeå universitet gör ett förtydligande i samband med oklarheten gällande VFU för sjuksköterskestudenter.

Först ut på nytt spår
Publicerad: 19 feb, 2019

Välbesökt mässa för gymnasieelever och allmänhet i Örnsköldsvik

Enheten för polisutbildning visade upp sig i Örnsköldsvik

Bortfall i studier av den åldrande hjärnan – lösning i sikte
Publicerad: 18 feb, 2019

Klara representerar Sverige vid student-OS i skidorientering

Så behålls kunniga IT-studenter i Umeå
Publicerad: 15 feb, 2019

Samarbete mellan ITS och Informatik skapar språngbräda från universitetet och ut i arbetslivet.

Ryggproblem vanligt bland elitidrottande ungdomar
Publicerad: 15 feb, 2019

Ungdomar som idrottar på elitnivå har oftare besvär i ländryggen än ungdomar som tränar på lägre nivå.

Efterlyser ökade möjligheter till kompetensförsörjning
Publicerad: 14 feb, 2019

Artikelförfattarna vill se bättre samverkan för att säkra kompetensförsörjning och sysselsättningstrygghet.

Internationellt designpris till alumn
Publicerad: 14 feb, 2019

Good Design Award har tilldelats Atlasbalans där Handelshögskolans alumn Hans Bohlin är VD och grundare.

Artikel i tidskriften Högre utbildning
Publicerad: 14 feb, 2019

Maria Wester och Mona Fjellström, lektorer vid UPL, har publicerat en artikel i tidskriften Högre utbildning.

Fyra forskare om klimathotet
Publicerad: 14 feb, 2019

Lyssna på fyra föreläsningar om klimathotet och därefter även lyssna – och delta! – i en paneldebatt.

Hur dåligt får resultatet av en tjänst vara?
Publicerad: 14 feb, 2019

Ny avhandling presenterar en allmän modell för felbedömning vid avtal om tjänster.

Företagsforskarskolan gav nya perspektiv
Publicerad: 13 feb, 2019

Vad hände med läkaren Steven Shen som doktorerade inom första omgången av Företagsforskarskolan?