Polisutbildningen på utbildningsmässa

Enheten för polisutbildning visade upp sig i Örnsköldsvik

Bortfall i studier av den åldrande hjärnan – lösning i sikte

Tetiana Gorbach har i sin avhandling även identifierat faktorer med samband till försämrat minne hos äldre.

Klara tävlar i student-OS

Skidorienteraren Klara Yngvesson och fyra andra Umeåstudenter representerar Sverige vid student-OS.

Så behålls kunniga IT-studenter i Umeå

Samarbete mellan ITS och Informatik skapar språngbräda från universitetet och ut i arbetslivet.

Ryggproblem vanligt bland elitidrottande ungdomar

Ungdomar som idrottar på elitnivå har oftare besvär i ländryggen än ungdomar som tränar på lägre nivå.

Internationellt designpris till alumn

Good Design Award har tilldelats Atlasbalans där Handelshögskolans alumn Hans Bohlin är VD och grundare.

Alla nyheter

Välbesökt mässa för gymnasieelever och allmänhet i Örnsköldsvik

Enheten för polisutbildning visade upp sig i Örnsköldsvik

Bortfall i studier av den åldrande hjärnan – lösning i sikte
Publicerad: 18 feb, 2019

Klara representerar Sverige vid student-OS i skidorientering

Så behålls kunniga IT-studenter i Umeå
Publicerad: 15 feb, 2019

Ryggproblem vanligt bland elitidrottande ungdomar
Publicerad: 15 feb, 2019

Efterlyser ökade möjligheter till kompetensförsörjning
Publicerad: 14 feb, 2019

Artikelförfattarna vill se bättre samverkan för att säkra kompetensförsörjning och sysselsättningstrygghet.

Internationellt designpris till alumn

Artikel i tidskriften Högre utbildning
Publicerad: 14 feb, 2019

Maria Wester och Mona Fjellström, lektorer vid UPL, har publicerat en artikel i tidskriften Högre utbildning.

Fyra forskare om klimathotet
Publicerad: 14 feb, 2019

Lyssna på fyra föreläsningar om klimathotet och därefter även lyssna – och delta! – i en paneldebatt.

Hur dåligt får resultatet av en tjänst vara?
Publicerad: 14 feb, 2019

Ny avhandling presenterar en allmän modell för felbedömning vid avtal om tjänster.

Företagsforskarskolan gav nya perspektiv
Publicerad: 13 feb, 2019

Vad hände med läkaren Steven Shen som doktorerade inom första omgången av Företagsforskarskolan?

Genusforskarskolan utlyser 5 doktorandtjänster
Publicerad: 13 feb, 2019

Tjänsterna utlyses i samarbete med 5 institutioner. Sista ansökningsdag är 4 mars.

Informationsträff för projektet digital salstentamen
Publicerad: 12 feb, 2019

Välkommen till en informationsträff om projektet digital salstentamen den 22 februari.

Nya möjligheter för lysande plast med mönstrat ljus
Publicerad: 12 feb, 2019

Mattias Lindh visar i sin avhandling att exakt tjocklek på ultratunna filmer av lysande plast är avgörande.

Alumn från Handelshögskolan får internationellt toppjobb
Publicerad: 12 feb, 2019

Hanna Lennartsson, alumn från Service Managementprogrammet (2007) blir ny marknadsansvarig för BRP i Sverige.