Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 28 oktober 2020)

Vinterstudier av växthusgasutsläpp i Arktis ger helårsperspektiv

Projektet ska öka förståelsen av klimatförändringar i Arktis genom hur klimatet påverkar under kalla årstider.

Avhandling: Möjligheter och problem när polis ger förstahjälpen till trafikskadade i Tanzania

Hierarkisk struktur inom polisen försvårar för yngre poliser att tillämpa förstahjälpen, visar avhandling.

De bygger ett rum och fodrar väggarna med böcker

Ett rum där mäns våld mot kvinnor har tagits på största allvar. "Damdeckarklubben" firar 20-års jubileum.

Stefan Björklund berättar om KBC DAYS 2020

Stefan Björklund berättar om KBC DAYS 2020 med årets huvudämne hållbarhet och vetenskapskommunikation

Ny föreståndare för HPC2N

Professor Paolo Bientinesi är ny föreståndare för HPC2N, efterträder avgående professor Bo Kågström.

Umeåforskare svarar på frågor om USA-valet

Tre experter om ekonomi och ekonomisk politik, stress och psykisk hälsa, samt medier och relevanta källor.

Alla nyheter

Vinterstudier av växthusgasutsläpp i Arktis ger helårsperspektiv
Publicerad: 28 okt, 2020

Avhandling: Polis ger förstahjälpen till trafikskadade i Tanzania
Publicerad: 28 okt, 2020

De bygger ett rum och fodrar väggarna med böcker

Stefan Björklund berättar om KBC DAYS 2020

Ny föreståndare för HPC2N

Umeåforskare svarar på frågor om USA-valet
Publicerad: 26 okt, 2020

Virginia Dignum ny medlem i Global Partnership on AI
Publicerad: 25 okt, 2020

Professor Virginia Dignum ny medlem i internationell grupp för AI.

Sex frågor till växtforskaren Stefan Jansson om träd och höst
Publicerad: 23 okt, 2020

Professor Stefan Jansson berättar varför blad byter färg och faller av på hösten, medan barren sitter kvar.

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse satsar på infektionsmedicin vid Umeå universitet
Publicerad: 22 okt, 2020

Stödet ingår i en nationell satsning på life science, som omfattar 3,7 miljarder kronor under tolv år.

Umeåforskare i europeiskt projekt för AI mot cancer
Publicerad: 21 okt, 2020

Projekt startar som ska bygga en säker och storskalig plattform för AI och precisionsmedicin inom onkologi.

Rudolf Meidner-priset 2020 tilldelas Desirée Enlund
Publicerad: 21 okt, 2020

Hon får priset för en avhandling om politisk aktivism i samband med neddragningar av sjukvården i glesbygden.

Topplistade AI-bolag bygger på forskning vid Umeå universitet
Publicerad: 21 okt, 2020

Algoryx, Infobaleen, Prediktera och Shimmercat hyllas på svenska AI-kartan.

Avhandling: Obalanserade byggstenar i arvsmassa kan orsaka cancer
Publicerad: 20 okt, 2020

Redan en måttlig obalans av byggstenar för arvsmassan kan ge upphov till cancer, visar avhandling.

Fyra frågor till Ellen Bushell - ny ledamot i SUA
Publicerad: 20 okt, 2020

Ellen berättar om Sveriges unga akademi och avslöjar hur hon planerar att använda sin tid i akademin.

Vårterminen kommer likna hösten
Publicerad: 20 okt, 2020

Även vårvintern 2021 kommer att påverkas av covid-19 för dig som student och medarbetare. Läs mer om hur.