Toppnyheter

Fler vill satsa på högskoleutbildning

Sverige behöver fler lärare och sjuksköterskor och regeringen ser det som ett prioriterat uppdrag.

Prestigefull medalj till molekylärbiolog vid Umeå universitet

Anders Nordström tilldelas silvermedalj till Berzelius minne för sitt bidrag till forskningen i metabolomik.

Forskare vill ändra EU:s regler för växtförädling

I ett öppet brev till EU-parlamentariker och regeringen uppmanar forskare till ändring av EU:s GMO-lagar.

Minsta proteinfabriken i parasiter beskrivs av Umeåforskare

Med hjälp av kryo-elektronmikroskopi visas unika detaljer om ribosomer i mikrosporidieparasiter.

Design för öppenhet i en digital värld

I Changing Things: Objects Future in a Digital World undersöks våra digitala prylar ur ett designperspektiv.

Fann orsak till ALS-symtom hos spädbarn

ALS-forskare i Umeå hittade orsaken till ALS-symptom hos världens yngsta patient, ett tyskt spädbarn.

Alla nyheter

Korta Vägen avslutas vid Umeå universitet
Publicerad: 14 aug, 2019

Efter nio år är nu universitetets medverkan i kompletteringsutbildningen Korta Vägen avslutad.

Fler vill satsa på högskoleutbildning
Publicerad: 02 aug, 2019

Prestigefull medalj till molekylärbiolog vid Umeå universitet
Publicerad: 25 jul, 2019

Forskare uppmanar till ändring av EU:s regler för växtförädling
Publicerad: 25 jul, 2019

Minsta proteinfabriken i parasiter beskrivs av Umeåforskare
Publicerad: 22 jul, 2019

Design för öppenhet i en digital värld
Publicerad: 19 jul, 2019

Hittade orsak till ALS-symptom hos världens yngsta patient
Publicerad: 18 jul, 2019

Studenter nöjda med det nya magisterprogrammet
Publicerad: 03 jul, 2019

Första kullen har tagit examen från det internationella magisterprogrammet.

Samband funnet mellan dåliga tänder och personlighet
Publicerad: 02 jul, 2019

Arv och faktorer som fetma, utbildning och personlighet har betydelse för hål i tänderna och tandlossning.

Genmodifierade fiskar bidrar till kamp mot prostatacancer
Publicerad: 01 jul, 2019

Genmodifierade zebrafiskar hjälper forskare att förstå varför viss prostatacancer sprids i kroppen.

Svt: Forskaren om batterifabriken: ”Unikt i modern tid”
Publicerad: 28 jun, 2019

Thomas Pettersson, docent i ekonomisk historia, kommenterar bygget av batterifabriken i Skellefteå.

ULF-avtal stärker Sverige som kunskapsnation
Publicerad: 28 jun, 2019

Ett Almedalenseminarium arrangeras om betydelsen av samarbete kring praktiknära forskning i skolan.

Ge havsutflykten en ny dimension
Publicerad: 28 jun, 2019

Vilka växter och djur hittar du på utflykten till havet? De vanligaste presenteras i sajten Livet i havet.

Umeå värd för internationell finansmarknadskonferens
Publicerad: 26 jun, 2019

Börshandel, AI och kryptovalutor är teman vid finansmarknadskonferensen som pågår vid Umeå universitet.

AI-professor huvudtalare på världskonferens i Umeå
Publicerad: 26 jun, 2019

Virginia Dignum talar på teknikkonferensen som är anordnad av WFE, branschorganisation för världens börser.