"False"
Huvudmenyn dold.

Omvandlingens frontfigur är Årets vän

Som uppskattad kraft i norra Sveriges samhällsomvandling koras Peter Larsson Årets vän till Umeå universitet.

Ont i käksystemet ställer tandvården inför problem

Smärta och funktionsstörningar i käksystemet är en allt större utmaning för tandvården, visar avhandling.

Satsning på praktikplatser för blivande sjuksköterskor

Universitetet får 2,25 miljoner. Nu ska fler sjuksköterskestudenter få verksamhetsförlagd utbildning, VFU.

Umeåstudenter siktar mot medaljer i skidorienterings-EM

I den svenska EM-truppen är 7 av 12 åkare nuvarande eller före detta elitidrottsstudenter.

Ta del av spännande forskning vid vårens vetenskapsluncher

Under nio torsdagar erbjuds föreläsningar om elpriser, evolution, hälsa, elevers livsfrågor och mycket annat.

Rörelser i proteiner ger ledtrådar till spridning av antibiotikaresistens

Forskare vid Umeå universitet har upptäckt hur en viss typ av protein rör sig för att DNA ska kopieras.

Hälsa på campus 21 februari

Studenter och anställda hälsas välkomna till en inspirerande dag i hälsans tecken!

Ny forskning för en hållbar grön omställning i norra Sverige

Forskningen kommer att fokusera på de stora investeringarna i Skellefteå, Boden och Malmfälten.

Forskning ska sprida ljus över postcovid

Postcovid är ett växande samhällsproblem, som forskare hoppas kunna ta reda på mer om.

Senaste porträtt och reportage

Forskningsvistelse i Sydney gav skjuts åt doktorandprojektet

Ulrika Andersson åkte på en predoc-vistelse till Sydney inom den Nationella forskarskolan i allmänmedicin.

Minoritetsspråk viktigt för hållbar utveckling

Lieuwe Jan Hettema är doktorand i samiska studier och anknuten till den arktiska forskarskolan.

Så får man bäst tag i bostad – ”Ställ dig i kö nu”

Helena Teglund från Bostaden svarar på frågor som många funderar på när det gäller bostad i Umeå.

Hur är det att plugga i Umeå? – studenter svarar på vanligaste frågorna

Studentambassadörer svarar på de vanligaste frågorna som blivande studenter brukar ha.

Med fokus på urfolks engagemang i internationell politik

Luke Laframboise är doktorand i samiska studier med fokus på urfolkspolitik och arktiska relationer.

Nyfikenheten på det egna ursprunget ledde till magisterexamen

"För mig har det alltid känts som att en pusselbit har saknats".