"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-05-07

Designhögskolan bland världens bästa

NYHET Designhögskolan vid Umeå universitet har rankats som den näst bästa designutbildningen i området Europa, Nordamerika och Sydamerika av red dot institute. Den prestigefyllda rankningen premierar institutioner ”i frontlinjen av framstående och innovativ design” och avgörs av antalet vunna priser de senaste fem åren.

– Det är fantastiskt, säger rektor Anna Valtonen. Det visar att våra ambitioner och vårt hårda arbete ger resultat. Vi antar bara de bästa studenterna i världen och ger dem en kreativ och professionell miljö för att ge dem möjligheter att utvecklas och förbereda sig på en karriär efter examen. Vi är väldigt stolta över alla våra studenter och vår personal som gör det möjligt.

Designhögskolan rankades också nyligen som den fjärde bästa designutbildaren i världen av iF, en av de mest inflytelserika designinstitutionerna. Av de 17 priser som red dot och iF har delat ut till Designhögskolan har 15 vunnits av studenter vid masterprogrammet i avancerad produktdesign (APD), tolv av dem de senaste fyra åren. Thomas Degn är programansvarig sedan 2008.

– Det är en otrolig bekräftelse att bli rankad så högt – och samtidigt – på både iF och red dots listor över dom mest prisbelönade designutbildningarna i världen. Jag ser det som ett bevis på den stora talangen hos våra studenter och som ett av de finaste erkännanden vi hittills har fått för vår typ av utbildning och vårt fokus på relevant och professionell industridesign. Med tanke på Designhögskolans blygsamma storlek, och framför allt APD-programmets, kan alla involverade vara otroligt stolta och mer än nöjda över vad vi tillsammans har åstadkommit de senaste åren.

Studenter vid Designhögskolan har vunnit sex red dot awards:

2011: Cenk Aytekin (The fire fighter project) 2010: John Ju Seok Lee (The fire fighter project), Anna-Karin Bergkvist (examensprojekt (Husqvarna))
2009: Francisco Lindoro x 2 (Child birth (eget projekt)) + Philips Bone Repair),Patrik Pettersson (examensprojekt (Electrolux))

För mer information, kontakta gärna:

Anna Valtonen, rektor Designhögskolan Telefon: +46 90 786 53 53
E-post: anna.valtonen@dh.umu.se

Thomas Degn, programansvarig för masterprogrammet i avancerad produktdesign Telefon: +46 90 786 77 41
E-post: thomas.degn@dh.umu.se
Fotograf Linda Bogren.

Länkar:

Designhögskolan, APD: http://www.uid.umu.se/productiFs ranking (välj: ranking university): http://www.ifdesign.de/ranking_tabellen_e
red dots ranking (sida 4): http://cdx.dexigner.com/article/22480/Red_Dot_Design_Ranking_for_Design_Concepts.pdf

Redaktör: Ingrid Söderbergh