"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2018-02-22

Japansk vecka på campus

NYHET I år firar Sverige och Japan 150 år av diplomatiska relationer. För att uppmärksamma det anordnas en japansk vecka på campus för medarbetare och studenter. Veckan bjuder på föreläsningar, filmvisning och prova på-aktiviteter.

Bild på japanska flaggan
Bild: Pixabay

Tisdag den 27 februari, inleds japanska veckan med en lunchföreläsning i Utrikespolitiska föreningens regi. Edvard Fleetwood från Sweden-Japan Foundation talar om diplomatiska relationer mellan Sverige och Japan. Därefter berättar Carolina Hawranek om kulturutbytesprogrammet Ship for world youth leaders som finansieras av japanska regeringen.

Onsdag den 28 februari, anordnas en mat-workshop. Studenter och medarbetare får prova på att laga sushi, temaki och gunkan maki, under hanledning av Eat Umeå. Observera att det finns max 20 platser och anmälan krävs!

Torsdag den 1 mars, visar föreningen Short Break tre japanska kort-filmer.

Fredag den 2 mars, avslutas veckan med prova-på-aktiviteter i Lindellhallen. Studenter och medarbetare får lära sig att vika origami, skriva sitt namn på Hiragana, testa sina kunskaper om japansk kultur, lära om japanska spel och vilka möjligheter det finns till studentutbyte i Japan.

Café Lindell serverar japansk-inspirerad mat under lunchen, kl 11–13.30.

Flera av aktiviteterna anordnas av japanska studenter vid Umeå universitet. Mat-workshoppen och prova-på-aktiviteterna arrangeras i samarbete med Umeå studentkår.

Läs mer på:
Japansk vecka på campus

Redaktör: Sandra Åström