"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2011-11-14

Stor finissage när Bildmuseet stänger verksamheten på Gammlia

NYHET Inför flytten till den nya museibyggnaden på Konstnärligt campus bjuder Bildmuseet in till finissage på söndag 20 november. Denna allra sista dag som Bildmuseet är öppet på Gammlia bjuds det på mingel, konst, musik och performance på olika platser i huset.

Under finissagedagen medverkar Appendix, Frida Selander, Gabriel Bohm Calles, Gilles & Felix (Jonas Holmberg), Ida Hansson och Johanna Hästö.

I trettio år har Bildmuseet funnits på Gammlia i Umeå, visat över fyrahundra utställningar och bjudit in till tusentals evenemang, föreställningar och föreläsningar. Bildmuseet har varit en väsentlig del av stadens kulturliv, en publik mötesplats och ett självklart turistmål. En historia att vara stolt över, med andra ord.

Finissagen blir en avslutningsfest fylld av upplevelser, möten och återseenden. I affischutställningen Bildmuseet 30 år! dukar vi upp till kafé och bjuder på tårta, och i utställningshallen intill pågår affischverkstad. Dessutom en sista chans till visning av utställningen Tracey Rose: Waiting for God.

Program

Open Close Me Up, performance av Johanna Hästö på olika tider och platser under dagen.

13.00 Visning av utställningen Tracey Rose: Waitning for God13.30 Appendix14.00 Museichef Katarina Pierre
14.20 It's a Sin, performance av Ida Hansson14.40 Gilles & Felix, performance av Jonas Holmberg15.10 Frida Selander15.40 Performance av Gabriel Bohm Calles
16.30 Bildmuseet monterar ner skylten

Bildmuseet – Umeå universitets konstmuseum – är ett publikt rum för samtida konst och bildkultur. Här visas utställningar med internationell och svensk samtidskonst tillsammans med andra uttryck av visuell kultur; samtida perspektiv kombineras med konsthistoriska tillbakablickar. Föreläsningar, debatter, filmvisningar, konstnärspresentationer, konserter, dansföreställningar och seminarier fördjupar och kompletterar utställningarna. Under åren har Bildmuseet etablerat sig som ett av landets mest intressanta scener för bild och bildkonst.

Redaktör: Helena Vejbrink