"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Atin Sharma

Atin är molekylärbiolog och SSMF postdoktor i Andrea Puhars grupp. Han försöker förstå vad som gör en intracellulär bakterie till en så framgångsrik patogen.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som övrig/annan befattning till Institutionen för molekylärbiologi Enhet: Grupp Andrea Puhar
Plats
6K och 6L, Sjukhusområdet Umeå universitet, 901 87 Umeå

Atin Sharma har en doktorsexamen i molekylärbiologi från IITR, Indien, där han studerade grunden för antimikrobiell resistens och dess reglering i bakterier. Han blev antagen som postdoktor i den inledande utlysningen i Excellence by Choice postdoctoral prgrammet vid Umeå universitet 2018. Sedan dess har han arbetat med Shigella flexneri, en intracellulär patogen. Han utvecklar och använder high-throughput molekylära och cellbaserade metoder för att manipulera och screena Shigella-bibliotek och hitta bestämningsfaktorer som gör att denna bakterie kan vara en framgångsrik patogen. Hans forskningsintressen fokuserar på rekombinanta DNA-metoder, särskilt CRISPR-Cas9-forskning och dess tillämpning för att studera bakteriell fysiologi.

Förutom att vara forskare har han ett stort intresse för illustration och vetenskapskommunikation. Han skriver då och då för en indisk vetenskapstidning, tecknar nördiga serier och leder teamet för sociala medier inom Umeå Postdoc Society.

mSystems, American Society for Microbiology 2023, Vol. 8, (1)
Sharma, Atin; Omer Aden, Ruqiya; Puhar, Andrea; et al.
Eurosurveillance, European Centre for Disease Control and Prevention (ECDC) 2023, Vol. 28, (13)
Wigren, Julia; Vikström, Linnea; Rosendal, Ebba; et al.
Cell Reports, Elsevier 2022, Vol. 40, (6)
Tadala, Lalitha; Langenbach, Dorothee; Dannborg, Mirjam; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem