"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

David Jonsson

Jag undervisar i näringslära, idrottsnutrition, folkhälsa och kostundersökningsmetodik på flertalet program och kurser.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Lärarutbildningshuset, Plan 4, Lärarutbildningshuset Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag arbetar som universitetsadjunkt och undervisar i näringslära och näraliggande ämnen på flertalet program och kurser på universitetet.

Parallellt med min tjänst driver jag även eget företag där jag arbetar med kostrådgivning, personlig träning och som föreläsare. Genom åren har jag träffat och väglett hundratals individer med deras kost- och träningsvanor och har sammanlagt flera tusen timmars arbete med klienter i ryggen. Jag har på så sätt byggt upp en stor erfarenhet av att hjälpa individer anpassa sitt sätt att äta och träna så att det går mer i linje med deras olika målsättningar. Mina klienter sträcker sig alltifrån äldre multisjuka som aldrig tränat och har stort behov av viktminskning till den yttersta ungdomseliten inom sina respektive idrotter som behöver toppa formen inför tävling.

Jag undervisar i näringslära, idrottsnutrition, folkhälsa och kostundersökningsmetodik på flertalet program och kurser.

På min hemmahörande institution undervisar jag bl.a. på dietistprogrammet, kostvetarprogrammet och gastronomiprogrammet. Utöver det möter jag även studenter som studerar det idrottsvetenskapliga programmet, tränarprogrammet, idrottsfysiologprogrammet och idrottslärarprogrammet. Jag är även lärare på vår populära distanskurs "Kost vid träning".