"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Gözde Türköz

Postdoktor i Barabara Sixts grupp. Gözde undersöker och karakteriserar de faktorer och vägar som är viktiga för interaktionen mellan Chlamydia trachomatis och dess värdceller.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Postdoktor vid Institutionen för molekylärbiologi Enhet: Grupp Barbara Sixt
Plats
6K och 6L, Sjukhusområdet Umeå universitet, 901 87 Umeå

Gözde kommer från Mersin i Turkiet och tog sin kandidatexamen i biologi med huvudämne i grundläggande och industriell mikrobiologi vid Ege University i Turkiet. Under sin masterexamen vid Mersin University i Turkiet studerade hon kemoterapiresistens vid akut lymfatisk leukemi hos barn.

Därefter flyttade hon till Sverige för sina doktorandstudier vid Karolinska Institutet. I sina studier fokuserade hon på att upptäcka och karakterisera nya faktorer som är avgörande för akut myeloid leukemi och för normal hematopoiesis. Efter sin examen flyttade hon tillbaka till Turkiet för att göra en postdoktor vid Bogazici University med fokus på utvecklingen av ett vaccin och läkemedel i vår kamp mot coronaviruset.

Hon hade dock trivts så bra i Sverige att hon bestämde sig för att komma tillbaka och fick en postdoktorplats i Barbara Sixt lab vid Umeå universitet i mars 2022. Hennes projekt handlar om att undersöka och karakterisera de faktorer och vägar som är viktiga för interaktionen mellan Chlamydia trachomatis med dess värdceller.

mBio, American Society for Microbiology 2023, Vol. 14, (4)
Meier, Karsten; Jachmann, Lana H.; Türköz, Gözde; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem