"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Lewis Murugu

Jag är doktorand i Lena Svenssons grupp. Mitt fokus ligger i att reda ut den invecklade molekylära dynamiken hos LFA-1-signalering, transport och re-expression i T-lymfocyter.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Doktorand vid Institutionen för molekylärbiologi Enhet: Grupp Lena Svensson
Plats
6K och 6L, Sjukhusområdet Umeå universitet, 901 87 Umeå

Min akademiska resa började vid University of Nairobi där jag tog en kandidatexamen i mikrobiologi och bioteknik 2018. Efter detta gjorde jag en kort vistelse med JHPIEGO-Kenya, och bidrog till en operationsforskningsstudie med fokus på 'post-partum' familjeplaneringsval.' Senare, 2019, fick jag ett stipendium från Initiativet för att utveckla afrikanska forskningsledare (IDEAL) för att fortsätta en MSc i immunologi vid Pwani University. Jag fick finansiering för att genomföra mitt MSc-projekt vid KEMRI-Wellcome Trust Research Programme. Här konstruerade jag malariaspecifika monoklonala antikroppar med förbättrade immunfunktioner, vilket lade grunden för potentiella framtida tillämpningar inom malariaimmunterapi.

Dessutom gav denna forskning en utbildningsupplevelse och en plattform för värdefulla nätverkstillfällen. Noterbart är att under ett lärarutbytesprogram korsade jag vägar med Lena Svensson och lärde mig mer om hennes arbete med leukocytmigrering. Intresserad av att förstå hur T-celler använder integriner i immunfunktioner, fängslades jag av de potentiella tillämpningarna av denna kunskap inom cancerforskning.

Trots de utmaningar som uppkomsten av covid-19-pandemin medförde förblev min entusiasm att lära mig mer om avancerad mikroskopi och T-cellsbiologi orubblig. Detta intresse ledde till mitt beslut att ansluta till Lena Svensson lab vid Umeå universitet, där jag påbörjade min doktorandutbildning i november 2022.

Genom detta hoppas jag kunna bidra till en bredare förståelse av T-cellsimmunologi, särskilt för att reda ut komplexiteten hos LFA-1-funktioner i hälsa och sjukdom.

Forskargrupper

Gruppmedlem