Hoppa direkt till innehållet
printicon

Bildmuseet vid Umeå universitet

Anställda medarbetare

Emma Mårtensson, museivärd

Emma Mårtensson är museivärd, välkomnar besökare till Bildmuseet och berättar om konsten och andra delar av vår verksamhet. Hon assisterar också i arbetet med utställningar, gör till exempel utställningstexter på vägg.

Helena Vejbrink, kommunikatör

Helena Vejbrink har ett övergripande ansvar för Bildmuseets externa kommunikation, vilket inkluderar mediakontakter, varumärkesarbete och marknadsföring. Hon arbetar med strategisk planering, grafisk formgivning, textarbete och är redaktör för Bildmuseets webbplats, nyhetsbrev och medverkan i sociala medier. Kontakta Helena för pressinformation och pressbilder, allmänna texter om Bildmuseet och annonsering.

Mattias Andersson, assistent, musei

Mattias är museiassistent på Bildmuseet. Hans huvudsakliga arbetsuppgifter är grafisk formgivning och sammanställning av vinyltexter, etiketter och utställningsfoldrar. Han arbetar också med Bildmuseets webbplats och annat informationsarbete. Mattias är brandskyddsombud, arbetsmiljöombud och husansvarig. Kontakta Mattias om du har frågor rörande ovan.

Sofia Johansson, museiintendent (tjänstledig)

Sofia är museiintendent på Bildmuseet. Hennes huvudsakliga arbetsuppgifter är att producera konstutställningar och programverksamhet i samband med dessa. Kontakta Sofia om du vill lämna in ett utställningsförslag till Bildmuseet, eller om du har frågor om innehållet i Bildmuseets utställningar.