Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Peter Lundholm

Peter Lundholm

Undervisar i främst Adobe-programvarorna på Designhögskolan, är också på Curiosum på deltid med support på samma programvaror, men även på ljudstudion.

Problemlösning och stöd är mina styrkor.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Universitetsadjunkt vid Designhögskolan vid Umeå universitet
Plats
Östra Strandgatan 30 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Det var en gång...

Jag var alltid nyfiken på det där med datorer, så till den milda grad att jag tog maskinskrivning som fritt val på högstadiet, för att jag visste att det är bra att kunna i framtiden. Såg framtiden när jag fick möjligheten att skriva noter på en Macintosh 1985 och insåg snabbt att mus var det perfekta inputverktyget. 

Dock.

Utbildningen blev två-ämneslärare i musik och engelska, där största delen av min tid ägnades åt att skapa musik med hjälp av datorn, hitta Hypercard och där se hur enkelt det var att skapa interaktivitet.

Sedan.

Lång historia, men jag tillägnade mig programmeringskunskaper och med nödvändighet alla mediaprogramvaror som fanns till buds, dock inte 3D, då det var alltföör krävande för de maskiner som stod till buds.

På Designhögskolan:

Här får jag utrymme att vidarebefodra mina kunskaper till studenter för att de ska kunna presentera och förklara sina lösningar på problem.