"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2020-05-07 Uppdaterad: 2022-06-03, 11:11

Malin Andersson

PORTRÄTT Malin arbetar som Communication Director för Volvos hyttfabrik i Umeå, där hon ansvarar för intern och extern kommunikation.

Bild: Mattias Pettersson

Namn: Malin Andersson 

Arbetsroll: Communication Director

Företag: Volvo Group Trucks Operations, Umeå

Vad gör ni på Volvo Group Trucks Operation i Umeå?

- Volvo Group Trucks Operations i Umeå är Volvokoncernens största produktionsenhet för hytter för Volvos tunga lastbilar; FH, FH16, FM och FMX.

Huvudmarknaden är Europa, men Umeå-anläggningen förser också andra marknader i Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika och Australien med hytter och hyttdelar. Anläggningen i Umeå har en kapacitet på 75 000 hytter och är en av Norrlands största industrier med cirka 1500 anställda. Produktionsanläggningen är en av världens mest moderna hyttanläggningar med avancerad tillverkningsteknologi baserad på robotar och datoriserad övervakning.

Vad är vanliga arbetsuppgifter för en civilingenjör i industriell ekonomi på Volvo Group Trucks Operation i Umeå?

- Vanliga arbetsuppgifter är flödesanalyser, datahantering och analyser av data, så kallad value stream-mapping. De civilingenjörer i industriell ekonomi vi anställt har specialiserat sig inom logistik och optimering eller industriell statistik.

Vad kan en civilingenjör i industriell ekonomi bidra med?

- De kommer vara en del av ett globalt och mångfaldigt team av mycket skickliga arbetare, som jobbar med passion, tillit och strävar efter förändring för att ligga först i utvecklingen. 

Vad är det som gör att en civilingenjör i industriell ekonomi utmärker sig?

- Dem har en bred utbildning som ligger i tiden. De studenter som vi har samarbetat med på Volvo är väldigt drivna och har kunnat applicera sina kunskaper på ett sätt som bidragit till att driva vår verksamhet framåt. 

Tycker ni att civilingenjörer i industriell ekonomi från Umeå universitet utmärker sig på något speciellt sätt? 

- Vi är jättenöjda med arbetsinsatserna från de civilingenjörer i industriell ekonomi vi har från Umeå universitet! De är drivna och positiva studenter som kan sin sak!