Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 29 maj 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon
Publicerad: 27 apr, 2020

Utegym på campus

REPORTAGE Den 2 oktober invigs det utegym som den 8 maj 2020 börjat byggas på campus. Ett samfinansierat projekt mellan polisutbildningen Umeå och Umeå universitet som syftar till att utöka möjligheterna till ett rörelserikt campus för både studenter, personal och allmänhet. Ett projekt som möjliggör träning för alla, i anslutning till arbetet, utan kostnad och under alla årstider.

Projektet innefattar även en grusplan i anslutning till löparbanan, som polisutbildningen kommer att använda vid olika övningar. Utegymmen kommer att utrustas med tak och belysning, vilket innebär att gymmen kommer att kunna nyttjas under alla årstider. Varje modul utrustas med en QR kod med tydliga instruktioner om de övningar som kan utföras och gymmet kommer att utformas för att passa både kvinnor, män och rullstolsburna.

Vi verkar för en bred verksamhet där alla ska känna sig inkluderade och ges möjlighet till en bra och trygg miljö fylld av rörelseglädje och rörelserikedom. Gymmet kommer att invigas den 2 oktober i samband med polisutbildningens 20 årsjubileum. Mer information kring både jubileet och aktiviteter i samband med invigningen av utegymmet kommer framöver via universitets hemsida.