"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bra måltider på sjukhus - förslag från Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg

Nedan finns uppsatsförslag från Kompetenscentrum. Det är dock även fritt att utforma egna idéer på uppsatsämnen och inriktningar som rör måltider på sjukhus. Uppdragsgivare: Livsmedelsverket

- En kritisk granskning av de tidigare rekommendationerna (dvs grundkosterna som rekommenderades av både Socialstyrelsen och Livsmedelsverket) utifrån ett svinn- och patientperspektiv.

- I vården pågår en förändring i riktning mot ökad personcentrerad vård med individen i centrum men hur långt efter ligger vi med måltiderna? Hur kvalitetsgranskar man måltiderna på dagens sjukhus samtidigt som man ser till att de är individanpassade, att maten hamnar i magen utan att det driver svinn? En framåtblick mot var sjukhusen är på väg.Nedan finns uppsatsförslag från Kompetenscentrum. Det är dock även fritt att utforma egna idéer på uppsatsämnen och inriktningar som rör måltider på sjukhus.

Passar både kostvetare och dietister på grund- och avancerad nivå.

Kontakta kursansvarig för mer information

Senast uppdaterad: 2022-05-10