Hoppa direkt till innehållet
printicon

Utlandsstudier

Under tiden för dina studier vid Lärarhögskolan finns möjligheter till utlandsstudier i kurser, verksamhetsförlagd utbildning och praktik. På den här sidan har vi samlat information om vilka möjligheter som finns och hur du ska göra om du är intresserad av detta.

Att vara utbytesstudent innebär att du läser en begränsad del av din utbildning på ett partneruniversitet eller en partnerskola i ett annat land och sedan får det du läst tillgodoräknat i din examen från Umeå. För att åka som utbytesstudent till ett av våra partneruniversitet måste du självklart vara student på vårt universitet.

Som student kan du även åka som sk freemover när du ordnar studieplats på egen hand. Du kan läsa mer om vad det innebär nedan.

Bidrag och stipendier

Utlysning av bidrag utlandsstudier. 1:a utlysningen för 2019
Lärarhögskolan utlyser 8 bidrag om vardera 12500 kr till dig som planerar att genomföra studier/praktik om minst 4 veckor (lägst 6 hp) utomlands under 2019. Summan gäller som engångsbelopp för hela vistelsen. Prioritet ges till de studenter som genomför sina studier/praktik vid våra prioriterade partneruniversitet eller vid Åbo Akademi, Finland.

Läs mer här

Ansökan

Sista dag för att lämna in ansökan är 15 mars för utbyte hösttermin och 15 september för utbyte vårtermin.

Ansökningsblankett

Blogg om utlandsstudier

Följ våra studenter under deras utlandsstudier.

Till bloggen!

Vanliga frågor och svar
Vanliga frågor och svar

Svar på den vanligaste frågorna om utbytesstudier vid Lärarhögskolan