"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Att söka kurser inom program

Du kan bli antagen till kurser nästa termin som ingår i ditt program, på två sätt. Antingen gör den programansvariga institutionen en så kallad gruppanmälan för de kurser du ska läsa, eller så ska du själv söka valbara kurser som ingår i programmet.

Ibland kan du bli gruppanmäld till en eller flera kurser under en termin, och ska sedan själv välja resterande programkurser. Allt det här får du information om från din institution i god tid innan sista anmälningsdag.

För dig som ska läsa förvalda programkurser ("gruppanmälan")

Logga in med ditt Umu-id på antagning.se och kontrollera att de kurser du ska vara anmäld till finns i din anmälan. Det behöver inte vara så att de kurser du är anmäld till omfattar totalt 30 hp. Det kan vara så att du ska fortsätta läsa en eller flera kurser som du registrerats på tidigare terminer och som löper över flera terminer. De kurser som ska finnas i din anmälan är endast kurser som du ska påbörja kommande termin.

Om fel kurs eller kurser finns i din anmälan, eller om du helt saknar anmälan för kommande termin, ska du kontakta din programvägledare.

Om du vill läsa en extrakurs kan du passa på att söka den nu och prioritera den i förhållande till dina programkurser. Du kan totalt antas till 45 högskolepoäng.

För dig som själv ska välja programkurser

Logga in med ditt Umu-id på antagning.se under "Logga in" och gå vidare till "Logga in via studentportal". Då kan du se de kurser du kan söka inom ditt utbildningsprogram. Om du inte kan se kurserna ska du kontakta din programvägledare för information.

Om du vill läsa en extrakurs kan du passa på att söka den nu och prioritera den i förhållande till dina programkurser. Du kan totalt antas till 45 högskolepoäng.

Så söker du programkurser på Antagning.se

Tacka ja till ditt antagningsbesked!

Du får meddelande om att antagningsbeskedet är publicerat via e-post (eller det kommunikationssätt du valt i din profil på antagning.se), i mitten av juli respektive mitten av december. Glöm inte att tacka ja, annars stryks du från dina kurser. Det gäller även för dig som ska läsa förvalda programkurser (det vill säga är "gruppanmäld"). Om det händer måste du kontakta din programvägledare.

Senast uppdaterad: 2022-10-26