Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Studentambassadör

Gillar du att träffa nya människor? Berättar du om din utbildning och hur bra vårt universitet är för alla som vill (och inte vill) höra? Gör nöje till nytta och sök till vårt mässteam.

Vi söker nya ansikten!

Vårt team består av runt 18 personer, och då och då studerar någon färdigt och lämnar vårt universitet och vårt team. Just nu söker vi cirka 10 nya ambassadörer som vill ta chansen att skapa minnen för livet, stärka sitt CV, jobba och ha roligt tillsammans med oss.

Är du intresserad?

För att kunna söka måste du ha läst minst ett år vid Umeå universitet. Du måste också kunna vara med på den obligatoriska utbildningen innan du börjar jobba. Vi strävar i vår tur efter en jämn fördelning av kön, hemstad och utbildning – och förstås efter att hitta ett team som fungerar bra ihop.

Skicka in ditt CV tillsammans med ett personligt brev där du kortfattat beskriver vem du är och hur du hamnade på Umeå universitet, och skicka det till Julia Berggren.

Vi behöver din ansökan senast 25 september. Lycka till!

Förberedande utbildning

Innan du kan börja jobba som studentambassadör kommer du att få en utbildning som förbereder dig för jobbet. Utbildningen är uppdelad på tre tillfällen och lär dig mer om Umeå universitet, gruppdynamik, retorik, kommunikation, hur du förbereder och håller ett bra föredrag och Umeå som stad.

Efter utbildningen får du även ett skriftligt intyg att lägga till ditt CV.

Obligatoriska träffar:

  • Utbildningstillfälle 1: 10 oktober, kvällstid
  • Utbildningstillfälle 2: 26–27 oktober, helg men inte övernattning
  • Utbildningstillfälle 3: 5 november, kvällstid
 

Vad gör en ambassadör?

Här på Umeå universitet har vi ett särskilt team av studentambassadörer som tillsammans med anställda jobbar med att locka nya studenter. Ambassadörernas uppgift är att berätta om sin utbildning, hur det är att bo i Umeå och studera på just vårt universitet: helt enkelt visa för andra varför de borde studera just här.

Oftast gör vi det här på utbildningsmässor och gymnasiebesök, men det kan även ske på andra platser och andra sätt. Till exempel har våra ambassadörer intervjuats till vår utbildningskatalog och arbetat med information under Brännbollsyran.

Såklart får en ambassadör betalt för sitt jobb. Om jobbet ska göras utanför Umeå får man även resa, logi, frukost och lunch under arbetsdagarna. Dessutom får man en utbildning som kan vara en bra tillgång i ett framtida CV, och en hel massa erfarenhet och nya kontakter.

Informera, presentera, inspirera

Som studentambassadör är du en del av vår studentrekrytering på olika sätt. Mest jobb är det under november och december och januari till mars med många resor till mässor över hela landet. Under en mässa kommer du som ambassadör bland annat att få

  • arbeta i vår monter med att informera om våra utbildningar, svara på frågor och inspirera andra till att plugga vidare
  • hålla presentationer om Umeå universitet, just din utbildning och om hur du tycker att det är att vara student i Umeå.

Utöver det kan det även ingå andra mindre uppdrag under året som innebär att informera, inspirera och ge en bra och rättvisande bild av vårt universitet.