"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Elin Berge

Studentambassadör

Gillar du att träffa nya människor? Berättar du om din utbildning och hur bra vårt universitet är för alla som vill (och inte vill) höra? Gör nöje till nytta och sök till vårt ambassadörsteam.

Vi söker nya ansikten!

Just nu söker vi nya ambassadörer som vill ta chansen att få värdefulla erfarenheter, stärka sitt CV, jobba och ha roligt tillsammans med oss. Du behöver ha läst minst två terminer på din utbildning. 

Är du intresserad?

För att kunna bli ambassadör måste du ha läst minst ett år vid Umeå universitet. Du måste också kunna vara med på den obligatoriska utbildningen innan du börjar jobba. Vi strävar i vår tur efter bredast möjliga representation av studenterna och utbildningarna vid vårt universitet. 

Gör en intresseanmälan via detta formulär. Vi behöver din anmälan senast den 10 oktober.

Förberedande utbildning

Innan du kan börja jobba som studentambassadör kommer du att få en utbildning som förbereder dig för jobbet. Vid utbildningen lär du dig mer om hur Umeå universitet jobbar med studentrekrytering, om Umeå som stad, retorik och bemötande, kommunikation, och hur du förbereder och håller ett bra föredrag. Efter utbildningen får du även ett skriftligt intyg att lägga till ditt CV. 

Utbildningen sker under ett tillfälle och är förlagd på kvällstid. Vid utbildningstillfällena får du träffa personal från Kommunikationsenheten, våra erfarna ambassadörsgeneraler, och förstås dina teamkamrater. Utbildningen sker huvudsakligen på campus. 

Utbildningen avslutas med en kick-off inför säsongen. Datum för utbildning och kick-off återkommer vi med på mejl. 

 

Vad gör en ambassadör?

Här på Umeå universitet har vi ett särskilt team av studentambassadörer som tillsammans med anställda jobbar med att locka nya studenter. Ambassadörernas uppgift är att berätta om sin utbildning, hur det är att bo i Umeå och studera på just vårt universitet: helt enkelt visa för andra varför de borde studera just här.

Oftast gör vi det här på utbildningsmässor och gymnasiebesök, men det kan även ske på andra platser och andra sätt. Till exempel har våra ambassadörer intervjuats till vårt utbildningsmagasin och arbetat med information under Brännbollsyran. 

Informera, presentera och inspirera

Som studentambassadör är du en del av vår studentrekrytering på olika sätt. Mest jobb är det under november och januari till mars. I arbetet kommer du som ambassadör bland annat att få 

  • informera, svara på frågor och inspirera andra till att plugga vidare. 
  • hålla presentationer om Umeå universitet, just din utbildning och om hur du tycker att det är att vara student i Umeå. 
  • Utöver det kan det även ingå andra mindre uppdrag under året som innebär att informera, inspirera och ge en bra och rättvisande bild av vårt universitet. 
Senast uppdaterad: 2022-10-07