"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Elin Berge

Studentambassadör

Gillar du att träffa nya människor? Berättar du om din utbildning och hur bra vårt universitet är för alla som vill (och inte vill) höra? Gör nöje till nytta och sök till vårt ambassadörsteam.

Vi söker nya ansikten!

Just nu söker vi nya ambassadörer som vill ta chansen att få värdefulla erfarenheter, stärka sitt CV, jobba och ha roligt tillsammans med oss. Du behöver ha läst minst två terminer på din utbildning. 

Vad innebär det att vara studentambassadör?

Här på Umeå universitet har vi ett särskilt team av studentambassadörer som tillsammans med anställda jobbar med att locka nya studenter. Ambassadörernas uppgift är att berätta om sin utbildning, hur det är att bo i Umeå och studera på just vårt universitet: helt enkelt visa för andra varför de borde studera just här. 

Oftast gör vi det här på utbildningsmässor och gymnasiebesök, men det kan även ske på andra platser och andra sätt. Till exempel har våra ambassadörer intervjuats till vårt utbildningsmagasin och arbetat med information under Brännbollsyran.  

Informera, presentera och inspirera

Som studentambassadör är du en del av vår studentrekrytering på olika sätt. Mest jobb är det under november och januari till mars. I arbetet kommer du som ambassadör bland annat att få 

  • informera, svara på frågor och inspirera andra till att plugga vidare.
  • hålla presentationer om Umeå universitet, just din utbildning och om hur du tycker att det är att vara student i Umeå.
  • Utöver det kan det även ingå andra mindre uppdrag under året som innebär att informera, inspirera och ge en bra och rättvisande bild av vårt universitet. 

Vem är du?

För att lyckas i rollen som studentambassadör behöver du vara utåtriktad och engagerad samt självgående när så behövs. Du ska vara beredd att hålla i presentationer på exempelvis mässor. Presentationsteknik ingår i utbildningen du får som ambassadör. 

Du måste ha läst minst två terminer vid Umeå universitet. Du måste också kunna vara med på den obligatoriska utbildningen innan du börjar jobba. Vi strävar i vår tur efter bredast möjliga representation av studenterna och utbildningarna vid vårt universitet.  

Vad erbjuder vi dig?

Som tack för ditt engagemang och ambassadörskap får du timersättning för den tid du jobbar.

Förberedande utbildning

Innan du kan börja jobba som studentambassadör kommer du att få en utbildning som förbereder dig för jobbet. Vid utbildningen lär du dig mer om hur Umeå universitet jobbar med studentrekrytering, om Umeå som stad, retorik och bemötande, kommunikation, och hur du förbereder och håller ett bra föredrag. Efter utbildningen får du även ett skriftligt intyg att lägga till ditt CV. 

Utbildningen sker vid två tillfällen och är förlagd på kvällstid. Vid utbildningstillfällena får du träffa personal från Kommunikationsenheten, våra erfarna ambassadörsgeneraler, och förstås dina teamkamrater. Utbildningen sker huvudsakligen på campus. 

Utbildningen avslutas med en kick-off inför säsongen. Datum för utbildning och kick-off återkommer vi med på mejl. 

 

Din ansökan

Är du intresserad kontakta Tomadj Karimi, tomadj.karimi@umu.se

Senast uppdaterad: 2023-10-12