"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samarbetsyta under grupparbeten

Här kan du läsa mer om hur du kan använda Teams och varför det är bra att bekanta sig med verktyget.  

I Teams kan ni samla alla delar av ert grupparbete i samma plattform. Alla gruppmedlemmar kan samredigera i samma dokument, ha era filer samlade på ett ställe och kommunicera med varandra i chatten eller i ett team. Teams har flera användningsområden. 

Kommunikation 

Teams är en bra plats för kommunikation, då det finns en chattfunktion, mötesfunktion, samt kanaler där information kan spridas. I Teams kan ni samla er kommunikation i samma plattform, då exempelvis chatten kan användas för mer informell kommunikation, och kanalerna inom ett team kan användas till mer formell kommunikation. 

Samla och anpassa dina notiser 

Om allt samarbete och kommunikation kopplat till skolarbete är samlat i Teams, är även dina notiser samlade på samma ställe. På så sätt kan du begränsa dem när du inte vill ha aviseringar gällande skolarbete. Du kan till exempel stänga av notiser under kvällar och helger eller under begränsade timmar. 

Gemensam kalender 

För att slippa bläddra i chatten för att ta reda på när ni bestämde att nästa möte ska hållas, kan ni använda kalendern i Teams för att boka in era möten. Är det ett digitalt möte i Teams kan ni länka till Teams-mötet direkt i bokningen i kalendern. Har ni bokat ett grupprum kan ni lägga in även detta i kalendern, på så sätt är det enkelt för alla i gruppen att hålla koll på era möten.  

Teams-möten

Teams är ett bra verktyg för digitala möten, och för ett grupparbete finns många användbara funktioner. Om ni vill diskutera i mindre grupper eller dela upp ert arbete kan ni dela mötet med hjälp av Breakout-Rooms. Ni kan använda er av Whiteboard om ni vill anteckna tillsammans på samma skärm. 

Bekanta dig med Teams inför arbetslivet 

Idag använder många arbetsplatser Teams, både när det kommer till kommunikation och som ett intranät där de samlar all information men också som ett samarbetsverktyg. Då kan det vara bra att bekanta dig med verktyget för att underlätta när du börjar ditt första jobb.   

Senast uppdaterad: 2022-12-01