"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Högskolepedagogiska kurser

UPL har ett brett utbud av högskolepedagogiska utbildningar för att utveckla pedagogiska kompetenser. Vi erbjuder kurser både på svenska och engelska och i vårt kursutbud finns allt från en introduktionskurs till fördjupningskurser.

Introduktionskurs

En förberedande kurs för den helt oerfarne läraren

Ny som lärare

Kursen Ny som lärare är en förberedande kurs för den helt oerfarne läraren. Inga förkunskaper eller tidigare undervisningserfarenheter. I denna kurs får sätta dig in i rollen som lärare genom att öva på att planera och genomföra undervisning. 
Läs mer om kursen

 

Grundkurs

Kursen Grundläggande högskolepedagogik är utformad för att bidra till grundläggande behörighet för anställning som lärare. Du behöver ha viss erfarenhet av undervisning och/eller ha gått introduktionskursen.

Grundläggande högskolepedagogik, nätkurs

Denna kurs ger dig möjlighet att utveckla din kunskap om lärandeprocessen, din förmåga att stödja lärande samt ett reflekterande förhållningssätt till din egen lärarroll. 
Läs mer om kursen

Grundläggande högskolepedagogik, campus

Denna kurs ger dig möjlighet att utveckla din kunskap om lärandeprocessen, din förmåga att stödja lärande samt ett reflekterande förhållningssätt till din egen lärarroll. 
Läs mer om kursen

 

Fördjupningskurser


Fördjupningskurserna vänder sig till dig som har gått grundkursen, eller har motsvarande kunskaper, samt har undervisningserfarenhet. Kurserna ger möjlighet till tematisk fördjupning.

Att kommunicera för lärande

Att kommunicera för lärande (KOM) är en flexibel, 80-timmarskurs i UPLs regi som stödjer dig både i din utveckling och för vidareutveckling av dina kommunikativa färdigheter och förmågor, där syftet med kommunikationen är att få lärande att äga rum.
Läs mer om kursen

Att utbilda för hållbar utveckling

Syftet med kursen Att utbilda för hållbar utveckling är att utveckla dina kunskaper och förhållningssätt inom hållbar utveckling samt din förmåga att integrera olika aspekter av hållbar utveckling i kurser och program. 
Läs mer om kursen

Didaktik för universitetslärare

Kursen bygger på användbarhetens didaktik, vilket här innebär att bygga en bro mellan ämneskunskaper och undervisningspraktik. 
Läs mer om kursen

Examination och utvärdering

Att examinationen är det viktigaste instrumentet för att styra studenternas lärande är väl känt, mindre känt är att kursutvärderingarna kan användas för att utveckla studenternas lärandestrategier med syftet att uppnå kursens mål. Under kursen tar vi ett helhetsgrepp om examination och utvärdering där du får spegla dina erfarenheter mot teorier, regler och olika exempel. 
Läs mer om kursen

Handledning i högre utbildning

Kursen ger dig en möjlighet att utveckla din egen handledarförmåga och möta andra kollegor i samtal om handledning. 
Läs mer om kursen

Kreativitet och samskapande i högre utbildning

Denna kurs ger dig som erfaren lärare möjlighet att utveckla din förmåga att skapa lärmiljöer som kännetecknas av kreativitet och samskapande. Syftet med kursen Kreativitet och samskapande i högre utbildning är att ge dig möjlighet att utveckla din självkännedom och pedagogiska skicklighet för att kunna arbeta mer relationellt, kreativt och samskapande i mötet med dina studenter. 
Läs mer om kursen

PBL och Casemetodik

Casemetodik och problembaserat lärande är två former av studerandeaktiv undervisning som blivit allt vanligare inom högskolan. Kursen syftar till att du som universitetslärare ska utveckla din handlingsberedskap att utveckla och bedriva studerandeaktiv undervisning. 
Läs mer om kursen

Pedagogiskt digital kompetens

Kursen vänder sig till lärare som vill utveckla sin förmåga att använda digitala resurser i ett pedagogiskt sammanhang samt fördjupa den egna pedagogiska digitala kompetensen (PDK). 
Läs mer om kursen

Pedagogiskt ledarskap

Den här kursen anlägger ett pedagogiskt ledarskapsperspektiv på olika aspekter av utbildning och lärande. Du får möjlighet att utveckla insikten i vad ett pedagogiskt ledarskap innebär och utveckla förmågan att utöva ett pedagogiskt ledarskap. 
Läs mer om kursen

Pedagogiskt utvecklingsarbete i högre utbildning

Denna självstudiekurs är utformad för dig som vill fördjupa dig i pedagogiska frågeställningar inom ditt ämnesområde. Utifrån en högskolepedagogisk grund syftar utvecklingsarbetet till att förbättra undervisningspraktiken för studenters lärande och/eller till att utveckla strukturella och organisatoriska processer som är relevanta för den pedagogiska verksamheten.
Läs mer om kursen

 

Mentorprogram

Pedagogiskt mentorprogram

Mentorskap bygger på att en erfaren yrkesutövare hjälper någon annan att bli skickligare och mer kompetent i sitt yrke, i detta fall som lärare inom akademin.
Läs mer om programmet

 

Forskarhandledning

Forskarhandledning i praktiken

Handleder du doktorander eller kommer du snart att göra det? Då är denna kurs rätt för dig. Som handledare behöver du finna sätt att arbeta som både är effektiva och individuellt anpassade till doktorandernas behov.
Läs mer om kursen

 

 

Kommande kursutbud

Frågor?

Om du har frågor kring vårt utbud eller annat runt din anmälan, kontakta Marie Friman

 

Senast uppdaterad: 2024-09-23