Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ludvig Boström

Ludvig såg öppet hus dagen som ett bra tillfälle att ta reda på om den utbildning han var intresserad av var rätt för honom.

Ludvig hade aldrig varit på något universitet förut och tyckte att besöket på öppet hus dagen var en ny och trevlig upplevelse.

– Det var intressant att höra om de olika programmen, besöka Aula Nordica, Lindellhallen och Samhällsvetarhuset. Jag tyckte att det var spännande att se campus, caféerna och de stora föreläsningssalarna som vi inte hade på min gymnasieskola.

Före öppet hus dagen hade han kollat in utbildningar på webben och tyckte att civilingenjörsprogrammet i datavetenskap på Umeå universitet verkade mycket intressant. Under besöket deltog han på pass om alla civilingenjörsprogram och juristprogrammet. När han fick information om civilingenjörsprogrammet i datavetenskap kändes det som en bekräftelse på att det var rätt program för honom, att det var det han ville läsa.

Ludvig sökte till civilingenjörsprogrammet på Umeå universitet i första hand och liknande utbildningar i andra städer i andra och tredje hand. Han kom in på sitt förstahandsval och är nöjd.

– Det är mycket programmering och matte på utbildningen och det intresserar mig. Och så gillar jag Umeå, det är en lagom stor stad och nära familjen i Skellefteå, förklarar Ludvig.

Efter utbildningen vill Ludvig jobba med programmering och systemutveckling inom databranschen och när han fått lite arbetslivserfarenhet hoppas han på ett jobb som projektledare eller chef.

Ludvigs råd till den som funderar på att börja plugga på universitet:

– Läs något du verkligen tycker är kul! Undersök vad kurserna i utbildningen handlar om. Välj en utbildning som innehåller kurser som intresserar dig och som leder till något du sedan vill jobba med.

– Kolla upp vad du tycker är intressant, men – lägger han till – fundera även på annat, för du kanske ändrar uppfattning.

Namn
Ludvig Boström
Varifrån kommer du?
Skellefteå