Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)
Engelskt namn: Dietetics A
Denna kursplan gäller: 2020-08-03 och tillsvidare
Kurskod: 2KN071
Högskolepoäng: 30
Utbildningsnivå: Grundnivå
Huvudområden och successiv fördjupning:
Inget huvudområde: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras
Betygsskala: För denna kurs ges betygen VG Väl godkänd, G Godkänd, U Underkänd
Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Beslutad av: Prefekten, 2019-09-16
Reviderad av: Prefekten, 2020-05-18
Artiklar ur facktidskrifter och andra ämnesrelaterade artiklar (ca 50 sidor, varav i huvudsak engelskspråkiga artiklar)
Sherwood Lauralee (west Virginia University)
Human physiology - from cells to systems
Cengage Learning, Inc : 2014 : 912 sidor :
ISBN: 978-1-285-86693-2
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst
Artiklar ur facktidskrifter och andra ämnesrelaterade artiklar varav i huvudsak engelskspråkiga artiklar
Etisk kodex för dietister
Dietisternas riksförbund (DRF) - senaste versionen :
Obligatorisk
Läsanvisning: Erhålls via institutionen
Internmedicin
Dahlström Ulf, Kechagias Stergios, Stenke Leif
Sjätte upplagan : Stockholm : Liber : 2018 : 1046 sidor :
ISBN: 978-91-47-11326-2
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst
Krause and Mahan's Food & the Nutrition Care Process
Raymond Janice L., Morrow Kelly
15th edition: Saunders : 2020 :
Obligatorisk
Läsanvisning: ISBN: 9780323749626
Se bibliotekets söktjänst
Academic of Nutrition and Dietetics, eNCPT
Nutrition Terminology Reference Material, Dietetics Language For Nutrition Care
Dietisternas Riksförbund :
http://www.drf.nu
Obligatorisk
Läsanvisning: Erhålles via institutionen
Omvårdnad & äldre
Blomqvist Kerstin, Edberg Anna-Karin, Ernsth Bravell Marie, Wijk Helle
Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2017] : 703 sidor :
ISBN: 9789144102795
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Obligatorisk
Internetmedicin
Internetmedicin :
http://www.internetmedicin.se/default.aspx
Obligatorisk
Geriatrisk nutrition
Faxén Irving Gerd, Karlström Brita, Rothenberg Elisabet
2., [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 368 s. :
ISBN: 978-91-44-09996-5
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst
Palliativ medicin och vård
Strang Peter, Beck-Friis Barbro
4., rev. uppl. : Stockholm : Liber : 2012 : 432 s. :
ISBN: 978-91-47-10538-0 (inb.)
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst
Artiklar ur facktidskrifter och andra ämnesrelaterade artiklar (varav i huvudsak engelskspråkiga artiklar)
Internetmedicin
Internetmedicin :
http://www.internetmedicin.se/default.aspx
Obligatorisk
Öhman Ann
Genusperspektiv på vårdvetenskap
Stockholm : Högskoleverket i samarbete med Nationella sekretariatet för genusforskning : 2009 : 62 s. :
http://www.hsv.se/download/18.1dbd1f9a120d72e05717ffe1497/isbn_71-2.pdfz Fulltext
ISBN: 978-91-85027-71-2
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst
Internmedicin
Dahlström Ulf, Kechagias Stergios, Stenke Leif
Sjätte upplagan : Stockholm : Liber : 2018 : 1046 sidor :
ISBN: 978-91-47-11326-2
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst
Krause and Mahan's Food & the Nutrition Care Process
Raymond Janice L., Morrow Kelly
15th edition: Saunders : 2020 :
Obligatorisk
Läsanvisning: ISBN: 9780323749626
Se bibliotekets söktjänst
Mat vid diabetes [Elektronisk resurs] : en systematisk litteraturöversikt
Stockholm : Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) 380 s : 2010 :
https://www.sbu.se/contentassets/923855c431bc4f668746920cfb49d590/smf_mat_vid_diabetes2.pdf
Obligatorisk
Mat vid fetma : en systematisk litteraturöversikt
Stockholm : Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) : 2013 : 539 s. :
ISBN: 978-91-85413-59-1
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: URL: http://www.sbu.se/upload/Publikationer/Content0/1/Mat_vid_fetma_218-2013.pdf
Nationella riktlinjer för diabetesvården 2018 : stöd för styrning och ledning
Stockholm : Socialstyrelsen 135 s : 2018 :
https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/nationella-riktlinjer/2018-10-25.pdf
Obligatorisk
Läsanvisning: ISBN: 978-91-86301-66-8
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Delar av, går att ladda ner från Socialstyrelsens hemsida
Nordic Nutrition Recommendations 2012 [Elektronisk resurs] : integrating nutrition and physical activity
5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
ISBN: 9789289326711
Obligatorisk
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: Se bibliotekets söktjänst
Academic of Nutrition and Dietetics, eNCPT
Nutrition Terminology Reference Material, Dietetics Language For Nutrition Care
Dietisternas Riksförbund :
http://www.drf.nu
Obligatorisk
Läsanvisning: Erhålles via institutionen
Riktlinjer för nutritionsbehandling vid hemodialys
DRF:s referensgrupp i njurmedicin. : 2012 :
Obligatorisk
Läsanvisning: Erhålles via institutionen
Riktlinjer för nutritionsbehandling vid peritonealdialys
DRF:s referensgrupp i njurmedicin. : 2008 :
Obligatorisk
Läsanvisning: Erhålles via institutionen
Riktlinjer för nutritionsbehandling vid njursvikt utan dialys
DRF:s referensgrupp i njurmedicin. : 2018 :
Obligatorisk
Läsanvisning: Erhålles via institutionen
Hammarström Anne
Genusperspektiv på medicinen : två decenniers utveckling av medvetenheten om kön och genus inom medicinsk forskning och praktik
2. uppl. : Stockholm : Högskoleverket i samarbete med Nationella sekretariatet för genusforskning : 2005 : 66 s. :
http://www.hsv.se/download/18.539a949110f3d5914ec800077678/isbn91-85027-22-7.pdf
ISBN: 91-85027-22-7
Se bibliotekets söktjänst
Hanås Ragnar
Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna : hur du blir expert på din egen diabetes
7:e upplagan : [Uddevalla] : BetaMed : 2018 : 432 sidor :
ISBN: 9789197512084
Se bibliotekets söktjänst
Läsanvisning: https://www.betamed.se/typ1/2018_Typ1_diabetes.pdf
Se bibliotekets söktjänst