Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider. Vi har en unik bredd som inkluderar alltifrån biologiska och nutritionella perspektiv på mat och måltider till gastronomiskt hantverk. Vi har tre utbildningsprogram: Gastronomiprogrammet, dietistprogrammet, kostvetarprogrammet och utbildar lärare inom Hem- och konsumentkunskap. Vi har även en mängd campus- och distanskurser på grund- och avancerad nivå. 

Mer information om den nya institutionen finns här.

Om institutionen
Om institutionen

Här kan du läsa mer om institutionen

Samarbeta med oss
Samarbeta med oss

Har du idéer? Vi finns här.

Våra utbildningar

Vi utbildar årligen ca 1000 studenter inom kost- och måltidsområdet.

Forskning vid institutionen
Forskning vid institutionen

Forskning bedrivs inom flera områden.

Våra restauranger
Våra restauranger

I våra restauranger har vi öppet för allmänheten vid olika tillfällen under året.

Intresserad av kostinformation?
Intresserad av kostinformation?

Studenter vid Umeå universitet erbjuds kostinformation av dietiststuderande.

Aktuellt

Kalender

Just nu finns inga kommande händelser för det här området. Vill du se kommande händelser för hela universitetet? Gå till vår kalender.

Nyheter

Forskning inom nytt forskarämne presenteras för första gången
Publicerad: 07 sep, 2020

Joachim Sundqvist är först ut att disputera i det nya forskarämnet kost- och måltidsvetenskap.

Målet med måltiden inte bara bli mätt
Publicerad: 27 aug, 2020

En ny avhandling visar att det finns skillnader mellan män och kvinnors ätande under tjänsteresan.

Lärarhögskolans pedagogiska pris 2020
Publicerad: 16 mar, 2020

Lärarlaget i hem- och konsumentkunskap tilldelas Lärarhögskolans pedagogiska pris