Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.

Våra utbildningar

Vi utbildar årligen ca 1000 studenter inom kost- och måltidsområdet.

Forskning vid institutionen

Forskning bedrivs inom flera områden.

Samarbeta med oss

Har du idéer? Vi finns här.

Reportage och porträtt

Betydelsen av fjällvandringens måltider

Genom att studera fjällbilder och gå Kungsleden kommer Joachim Sundqvist ta reda på vad fjällvandrare äter.

Mycket mer ätbar mat kan räddas

Gastronomiprogrammet gjorde gemensam sak med ett avfallsbolag för att och minska matsvinnet.

Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa

Carita Bengs har uppmärksammat hur individuellt ansvar för kropp och hälsa kommer till uttryck.

Nyheter

Fem snabba frågor till Ethel Kautto
Publicerad: 13 sep, 2021

Ethel Kautto är legitimerad dietist och arbetar som lektor vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap.

Fem snabba frågor till Ulrica Söderlind
Publicerad: 04 maj, 2021

Ulrica Söderlind är doktor i ekonomisk-historia, lektor i måltids- och restaurangvetenskap.

Klimathistorisk databas för Sverige 1500-1870.
Publicerad: 10 mar, 2021

Klimathistorisk databas för Sverige 1500-1870.