Se ditt schema och dina kurser
Redigera innehåll på umu.se
Bild: Kommunikationsenheten
Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.
Vi utbildar årligen ca 1000 studenter i gastronomi, dietetik, mat och näring samt lärare i hem- och konsumentk...
Forskning bedrivs inom flera områden.
Har du idéer? Vi finns här.
Om institutionen
Restauranger öppna för allmänheten
Kostinformation för studenter
Finansiering från Arktiskt Centrum – Läs om Hilde Weiser och hennes deltagande på doktorandkurs i Köpenhamn.
Finansiering från Arktiskt centrum och UTRI – Läs om vetenskapsdagen "Hållbara livsmedelssystem i Arktis".
Undersöker hur dietisters arbete har förändrats med hjälp av digitala verktyg.
Seminarium. Välkommen till frukost – ett seminarium, där samtal kring mat, måltider och möjligheter till samarbeten står i centrum.
Michal Salamonik jobbar som postdoktor vid institutionen.
Läs om gastronomistudenten Anderas utbytesstudier i Amsterdam.
Forskare från Umeå universitet har närstuderat Nobelbankettens första 100 år.