Se ditt schema och dina kurser
Redigera innehåll på umu.se
Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.
Vi utbildar årligen ca 1000 studenter inom kost- och måltidsområdet.
Forskning bedrivs inom flera områden.
Har du idéer? Vi finns här.
Om institutionen
Restauranger öppna för allmänheten
Kostinformation för studenter
Trots att vi vet lite om Cajsa Wargs liv är hon välkänd än idag. Vad var nyckeln till hennes enorma framgång?
Genom att studera fjällbilder och gå Kungsleden kommer Joachim Sundqvist ta reda på vad fjällvandrare äter.
Gastronomiprogrammet gjorde gemensam sak med ett avfallsbolag för att och minska matsvinnet.
Gastronomistudenter öppnar två pop up-restauranger den 23 februari: Restaurang Värna och Bistro Balec.
Ur Play har flera avsnitt med medverkande från Umeå universitets i programserien Samisk och arktisk gastronomi
Jonas Burén forskar om hur LCHF-kost påverkar riskfaktorer för metabol sjuklighet och fysisk prestation.