"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Kommunikationsenheten

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.

Våra utbildningar

Vi utbildar årligen ca 1000 studenter i gastronomi, dietetik, mat och näring samt lärare i hem- och konsumentk...

Forskning vid institutionen

Forskning bedrivs inom flera områden.

Samarbeta med oss

Har du idéer? Vi finns här.

Nyheter

Fokus på hållbara matval i doktorandkurs om sensoriska metoder
Publicerad: 2023-10-19

Finansiering från Arktiskt Centrum – Läs om Hilde Weiser och hennes deltagande på doktorandkurs i Köpenhamn.

En vetenskapsdag om hållbara livsmedelssystem i Arktis
Publicerad: 2023-08-07

Finansiering från Arktiskt centrum och UTRI – Läs om vetenskapsdagen "Hållbara livsmedelssystem i Arktis".

Digitala vårdmöten med dietister ökar tillgängligheten
Publicerad: 2023-04-05

Undersöker hur dietisters arbete har förändrats med hjälp av digitala verktyg.

Reportage och porträtt

Fem snabba frågor med postdoktor Michal

Michal Salamonik jobbar som postdoktor vid institutionen.

Andreas utbytesstudier

Läs om gastronomistudenten Anderas utbytesstudier i Amsterdam.

Nobelfest utan glitter? Så har omvärlden påverkat festernas fest

Forskare från Umeå universitet har närstuderat Nobelbankettens första 100 år.