Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.

Våra utbildningar
Våra utbildningar

Vi utbildar årligen ca 1000 studenter inom kost- och måltidsområdet.

Forskning vid institutionen
Forskning vid institutionen

Forskning bedrivs inom flera områden.

Samarbeta med oss
Samarbeta med oss

Har du idéer? Vi finns här.

Reportage och porträtt

Betydelsen av fjällvandringens måltider

Genom att studera fjällbilder och gå Kungsleden kommer Joachim Sundqvist ta reda på vad fjällvandrare äter.

Mycket mer ätbar mat kan räddas

Gastronomiprogrammet gjorde gemensam sak med ett avfallsbolag för att och minska matsvinnet.

Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa

Carita Bengs har uppmärksammat hur individuellt ansvar för kropp och hälsa kommer till uttryck.

Nyheter

Fem snabba frågor till Ulrica Söderlind
Publicerad: 04 maj, 2021

Ulrica Söderlind är är doktor i ekonomisk-historia, lektor i måltids- och restaurangvetenskap.

Klimathistorisk databas för Sverige 1500-1870.
Publicerad: 10 mar, 2021

Klimathistorisk databas för Sverige 1500-1870.

Dåliga förutsättningar för skollunchen
Publicerad: 18 feb, 2021

Trots goda ambitioner kan skollunchen upplevas som rörig, svårorganiserad och stressig.