Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.

Våra utbildningar

Vi utbildar årligen ca 1000 studenter inom kost- och måltidsområdet.

Forskning vid institutionen

Forskning bedrivs inom flera områden.

Samarbeta med oss

Har du idéer? Vi finns här.

Reportage och porträtt

Mycket mer ätbar mat kan räddas

Gastronomiprogrammet gjorde gemensam sak med ett avfallsbolag för att och minska matsvinnet.

Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa

Carita Bengs har uppmärksammat hur individuellt ansvar för kropp och hälsa kommer till uttryck.

Kalender

Just nu har vi inga inplanerade aktiviteter. Vill du se kommande aktiviteter för hela universitetet? Gå till vår kalender.

Dåliga förutsättningar för skollunchen
Publicerad: 18 feb, 2021

Trots goda ambitioner kan skollunchen upplevas som rörig, svårorganiserad och stressig.

Nu är det dags för årets pop up-restauranger
Publicerad: 11 feb, 2021

Pandemin är såklart ytterligare en lärdom när gastronomistudenterna öppnar pop up-restaurangerna.

Fem snabba frågor till Petra Rydén
Publicerad: 19 jan, 2021

Petra Rydén är legitimerad dietist och arbetar som lektor vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap.