Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

printicon

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.

Våra utbildningar
Våra utbildningar

Vi utbildar årligen ca 1000 studenter inom kost- och måltidsområdet.

Forskning vid institutionen
Forskning vid institutionen

Forskning bedrivs inom flera områden.

Samarbeta med oss
Samarbeta med oss

Har du idéer? Vi finns här.

Reportage och porträtt

Mycket mer ätbar mat kan räddas
Mycket mer ätbar mat kan räddas

Gastronomiprogrammet gjorde gemensam sak med ett avfallsbolag för att och minska matsvinnet.

Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa
Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa

Carita Bengs har uppmärksammat hur individuellt ansvar för kropp och hälsa kommer till uttryck.

Kalender

Just nu har vi inga inplanerade aktiviteter. Vill du se kommande aktiviteter för hela universitetet? Gå till vår kalender.

Nyheter

Fem snabba frågor till Ulrica Söderlind
Publicerad: 04 maj, 2021

Ulrica Söderlind är är doktor i ekonomisk-historia, lektor i måltids- och restaurangvetenskap.

Klimathistorisk databas för Sverige 1500-1870.
Publicerad: 10 mar, 2021

Klimathistorisk databas för Sverige 1500-1870.

Dåliga förutsättningar för skollunchen
Publicerad: 18 feb, 2021

Trots goda ambitioner kan skollunchen upplevas som rörig, svårorganiserad och stressig.