"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Nära kontakt mellan studenter och lärare

Cancerbiologi, infektionsmedicin eller sportmedicin är stora forskningsområden, så där finns stora möjligheter att få jobb som biomedicinare.

Varför valde du att läsa biomedicin?
Jag valde biomedicin för att jag ville läsa något med inriktning mot människokroppen. Jag har alltid haft ett speciellt intresse för ämnet infektionsmedicin/infektionsbiologi och tyckte biomedicin i Umeå hade de kurser jag var intresserad av.

Hur är det att plugga biomedicin?
Personligen tycker jag att de är väldigt kul att plugga biomedicin. Jag har lärt mig massor om bland annat hur cellen regleras genom kemiska processer och även hur hela kroppen kan påverkas av detta.

Vad har du för mål med dina studier/vad vill du jobba med?
Jag har vissa planer att fortsätta läsa en master inom Biomedicin men har även tankar att byta till läkarprogrammet för att få en bredare bas och möjligheter att även jobba kliniskt med de kunskaper man förvärvat.

Beskriv Umeå som studentstad
Umeå är en aktiv studentstad med massa saker att göra för studenterna. Är man en sådan som brinner för att träna finns en av norra Europas största träningsanläggningar IKSU. Men man kan även göra annat skoj, som att hänga på någon av studentpubarna eller engagera sig i en. Jag valde att engagera mig och jobbar ideellt på medicinska kårens studentpub och är vice talman i kårens bestämmande organ, Kårfullmäktige.
Det finns alltid något att göra i Umeå, allt beroende vad man känner för. Det händer nog alltid något de flesta helgerna på olika studentområden.

Hur är det att plugga biomedicin vid Umeå universitet?
Jag ångrar inte att jag valde biomedicin I Umeå. Nära kontakt med lärarna, bra utbud av kurser om man är speciellt inriktad mot mikrobiologi och människans sjukdomar. Det kan vara lite kallt ibland men det finns många varma hjärtan.

Tre skäl att plugga i just Umeå
Närhet mellan lärare och elever. Man har alltid möjlighet att fråga om det skulle vara nått.

Trevlig stad. Stor stad men med småstadskänsla ändå.

Cancerbiologi, infektionsmedicin eller sportmedicin är stora forskningsområden, så det finns stora möjligheter att jobba med det som biomedicinare.

Namn
André Lundgren
Publicerad: 2016-06-15