"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Mitt mål är att få jobba inom immunologi

Allergi har blivit allt vanligare. Det finns ännu inte botemedel och orsaken till varför det är så är inte känt, så jag tycker att det känns som ett spännande område att undersöka.

Varför valde du att läsa biomedicin?
Jag gick basåret efter gymnasiet och lyckades på så sätt få en platsgaranti. Jag kollade upp vad programmet innebar och valde det för att det hade två saker jag var intresserad av: Biologi och kemi. Sen fick jag reda på att många som gått programmet innan hade fått jobb strax efter avslutade studier och det lät bra i mina öron.

Hur är det att plugga biomedicin?

Jag gillar att det är mycket praktisk laborativt arbete vilket ger en bra variation från alla föreläsningar. Man får också en bra kontakt med olika forskargrupper och en inblick i vad jobbet i framtiden kan innebära. Det är tuffare än jag trodde att plugga Biomedicin men så får man sjukt mycket kunskap också.

Vad inom biomedicin är du mest intresserad av? Vad har du för mål med dina studier/vad vill du jobba med?
Mitt mål med studierna är att få jobba och forska inom immunologi, speciellt allergiforskning eftersom många jag känner är allergiska. Allergi har också blivit allt vanligare de senaste åren bland befolkningen. Det finns ännu inte botemedel och orsaken till varför det är så är inte känt, så jag tycker att det känns som ett spännande område att undersöka.

Beskriv Umeå som studentstad
Om man vill glömma stressen ibland och släppa loss så finns det många krogar och uteställen att välja på inne i centrum, eller om det är smidigare kan man bara välja något kårhus på campus. Om man istället vill glömma stressen genom att träna finns ju nordens största träningsanläggning bara några hundra meter bort. Umeå tar också in många utbytes- och utlandsstudenter så man får träffa och stöta på flera olika kulturer.

Sen får man ju inte glömma Brännbollsyran - vårens mest efterlängtade evenemang där det inte spelar någon roll hur bra eller dålig man är på att spela brännboll – så länge man har kul.

Namn
Anna Götheson
Var bor du?
Umeå
Publicerad: 2016-07-04