Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utlandsstudier och internationellt utbyte

Biomedicinprogrammet uppmuntrar studenter till att förlägga en del av sina studier vid ett utländskt universitet. Du kommer att få ett annat perspektiv, kanske även andra kunskaper, och även lägga grunden för ett internationellt kontaktnät, som du kommer att ha nytta av i ditt professionella liv.

Biomedicinprogrammet har få reguljära utbytesprogram med andra universitet. Ett skäl till det är att det finns få exakta motsvarigheter till biomedicinprogrammet vid utländska unversitet.

Om du vill studera utomlands

Ta kontakt med en lärare vars projekt du är intresserad av. De flesta lärarna på programmet är framstående forskare och har ett brett internationellt kontaktnät. De kan ge dig tips på ställen som är bra.

Vi rekommenderar att du i god tid med hjälp av lärarna, identifierar utbytesplatser där du kan göra projektarbeten under valfria kurser eller som alternativ till befintliga kurser hemma, eller platser där du kan göra examensarbetet. Du har mest nytta av att åka under senare delen av programmet eller under ditt eventuella masterår.

Kontaktperson
Mikael Wikström är internationellt ansvarig på biomedicinprogrammet.

Carina Johansson, fakultetens handläggare, hjälper dig med alla praktiska frågor, resebidrag, eventuella vaccinationer, försäkringar mm.

Läs mer om utomlandsstudier.