Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Fysiologi och teknik är bra matchning för mig!

När Olof Bylund började läsa på om utbildningen till biomedicinsk analytiker väcktes hans intresse, särskilt när han upptäckte inriktningen klinisk fysiologi. "Fysiologi och teknik är två ämnen som jag gillar så det kändes verkligen som en bra matchning för egen del".

Jag undrar, vad gör egentligen en biomedicinsk analytiker?

En biomedicinsk analytiker med inriktning inom klinisk fysiologi arbetar med patienter och utför olika fysiologiska undersökningar på bland annat hjärta, lungor, blodkärl och nerver. Vid undersökningarna använder man olika former av teknisk utrustning som exempelvis ultraljud, för att bedöma hjärtats funktion. Man utgör ofta en del av ett team tillsammans med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor och andra yrkesgrupper.

Var kan man jobba som biomedicinsk analytiker?

Det skiljer sig en smula beroende på var i landet man jobbar. Oftast så jobbar man på sjukhus på olika avdelningar som exempelvis klinisk fysiologi eller neurofyslab, vilket är fallet här i Umeå.

Vad var det som lockade dig till det här yrket?

Jag hade läst att arbetsmarknaden inom yrket såg väldigt bra ut. När jag började läsa på om utbildningen så upptäckte jag inriktningen klinisk fysiologi och tyckte den verkade intressant. Fysiologi och teknik är två ämnen som jag gillar så det kändes verkligen som en bra matchning för egen del.

Vad tycker du om Umeå och utbildningen här?

Eftersom jag är här från stan har jag relativt bra koll på vad som finns att göra, men det bästa med Umeå är det stora idrottsutbudet som finns att tillgå. Att det mesta går att nå inom cykelavstånd är en stor fördel också.

Då vi är en relativt liten grupp studenter inom vår inriktning (max 12 stycken) så tycker jag att det är lätt att få hjälp från lärare när det behövs. Det gäller även under den verksamhetsförlagda utbildningen där man handleds på ett strukturerat och trevligt sätt.

Om du tittar framåt - vad gör du om 5 år?

Förmodligen är jag en hel del erfarenheter rikare, vilket förhoppningsvis har gjort att jag har utvecklats i min roll som biomedicinsk analytiker. I dagens läge har jag inga planer på att flytta från Umeå, vilket jag även tror kommer att vara fallet om fem år.

Namn
Olof Bylund
Varifrån kommer du?
Umeå
Var bor du?
Öbacka strand
Publicerad: 2016-12-05